Američané chtějí v Sigmě majoritní podíl. Roční rozpočet klubu navýší až na 180 milionů

AKTUALIZOVÁNO Bouřlivé jednání vedení zapsaného spolku SK Sigma Olomouc MŽ vyvolala oficiální písemná nabídka americké společnosti Blue Crow Sport Group. Až do pozdních večerních hodin se jednalo v Olomouci o tom, jak na nabídku investora reagovat. Ve hře bylo další prověření aspektů nabídky, nebo smetení celého pomalu se rýsujícího obchodu ze stolu.

Změní Sigma Olomouc majitele? | Il.foto: Rej.cz

Spolek drží 77 procent akcií fotbalového klubu a tak je logické, že se zájemci o vstup baví s ním. Se statutárním městem, které má minoritní podíl akcí, už ale také jednali.

Výsledkem emotivní a chvílemi vypjaté diskuze ve spolku bylo rozhodnutí, že nabídku americké společnosti nechají Hanáci prověřit renomovanou nadnárodní poradenskou agenturou Grant Thornton, jejíž služby mimo jiné využívá i město Olomouc. Ta má sdělit, nakolik je nabídka relevantní, zda nabídnutá cena odpovídá reálné hodnotě, a také by měla stanovit, jaké právní mechanismy zajistí, že investor po vstupu do klubu dodrží všechno, k čemu se v rámci obchodu zaváže.

Podle našich informací se jedná výhradně o prodeji majoritního balíku akcí, tedy nejméně 51 procentech, o nic jiného Blue Crow Sports Group nemá zájem. Další neoficiální, ale věrohodnou informací je, že Sigma by po vstupu nového akcionáře disponovala garantovaným ročním rozpočtem až 180 milionů korun. To je v porovnání s nynějšími 120 až 130 miliony na rok citelné polepšení, byť s nejbohatšími kluby v české lize se to stále nedá srovnávat. V nabídce jsou ale i další investice  nové prvky. Mezi zvažovanými novinkami je například efektivnější systém řízení s využitím moderních technologii. 

Další oficiální informace budou k dispozici až po skončení ligové nadstavby, do té doby spolek nechce nic zveřejňovat.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty