Dlouhou ulici v Olomouci teď čeká velká oprava, jedna část se odehraje až v příštím roce

Prázdninové opravy silnic jsou u konce, nová stavební akce je před námi. Nový asfaltový kryt vozovky, upravené přechody, opravený chodník i veřejné osvětlení čekají část Dlouhé ulice na Lazcích. Od 4. září zde začne oprava 340 metrů dlouhého úseku komunikace od křižovatky s Lazeckou ulicí po stezku pro chodce vedoucí k lávce přes Mlýnský potok k Bořivojově ulici. Stavební práce potrvají sedm týdnů.

Dlouhá ulice | Foto: Google Maps

Stavební firma během této doby vymění asfaltový kryt vozovky i silniční betonové obruby, doplní přídlažbu a tři stávající přechody pro chodce upraví tak, aby vyhovovaly platným technickým normám, včetně nového nasvětlení. V opravovaném úseku budou také kompletně vyměněny čtyři sloupy veřejného osvětlení, u dalších osmi sloupů se vymění pouze svítidla. Současně se bude oprava týkat i stávajícího chodníku v šířce 3 metry, a to v části od Zamykalovy ulice po stezku pro chodce vedoucí k lávce přes Mlýnský potok k Bořivojově ulici. Chodník bude nově sloužit jako smíšená stezka pro chodce a cyklisty.

Stavební práce budou probíhat za úplné uzavírky, mimo autobusy MHD. Rezidentům ve slepé ulici Dlouhá „vnitroblok“ bude po dohodě se stavbou průjezd umožněn, ale pouze ve směru od ulice Dobrovského. Obyvatelé těchto domů byli o omezení kvůli probíhající stavbě informováni prostřednictvím stavebního bytového družstva a společenství vlastníků. „Pouze dva nebo tři dny v průběhu října nebude vjezd do Dlouhé ulice umožněn vůbec kvůli pokládce živice, ale na přesný termín těchto prací obyvatele stavba včas upozorní,“ říká vedoucí odboru dopravy a územního rozvoje Marek Černý a zároveň žádá občany o trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení. „Je to především z důvodu zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví občanů, ale hlavně pro zdárný průběh a následné dokončení stavebních prací,“ doplňuje.

Náklady na I. etapu opravy, která potrvá do 22. října, jsou necelých 8 milionů korun. Druhá etapa zahrnující úsek až po křižovatku s ulicí Dobrovského by pak měla následovat v příštím roce.

Zdroj mapy: mapy.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty