Sigma získala velkou posilu: na Hanou se vrátil z Polska Martin Pospíšil a je připraven hned hrát

Záložník Martin Pospíšil se stal nejčerstvější posilou olomoucké Sigmy. Technický záložník, který se podílel v roce 2012 na triumfech v českém poháru a superpoháru, se vrací domů na Hanou po devíti letech. V polské Jagiellonii Bialystok mu skončila smlouva a on sám se chtěl po leztech vrátit do Olomouce.

Martin Pospíšil na Andrově stadionu | Foto: sigmafotbal.cz

Jednatřicetiletý Martin Pospíšil do Sigmy přichází jako volný hráč poté, co se dohodl na ukončení smlouvy v polském klubu, v němž strávil pět a půl roku. Předtím hrál i za Plzeň a Jablonec. Na Hané se dohodl na kontraktu do léta 2025 s opcí na další sezonu.

„O svém návratu jsem přemýšlel intenzivně zhruba rok a půl. Táhlo mě to domů do Olomouce. Nedokázal jsem si představit, že bych se vrátil do Česka do jiného klubu, než Sigma,“ řekl odchovanec Sigmy Pospíšil. „Hodně jsem se na tento moment těšil. Nemohu uvěřit tomu, že se to uskutečnilo tak rychle. Návrat se plánoval možná trochu později, ve fotbale se ale pořádně nic nedá plánovat dopředu. Když se naskytla možnost návratu do Olomouce už teď, skočil jsem po ní. Prioritou pro mě bylo, abych se se Sigmou dohodl. Jsem rád, že se to povedlo,“ doplnil trojnásobný český reprezentant.

„S Martinem jsme v kontaktu byli delší dobu a vždycky jsme se společně bavili o tom, že by se ve správný čas do Sigmy mohl vrátit. Typologicky je to fotbalista, kterého jsme v zimě hledali. Když se objevila možnost jej získat, začali jsme na tom intenzivně pracovat. Trvalo to několik týdnů, ale nakonec se to povedlo. Jsme moc rádi, že je tady,“ řekl sportovní ředitel Ladislav Minář.

V české lize nasbíral celkem Martin Pospíšil 148 zápasů, v nichž vstřelil 18 gólů a přidal 20 asistencí. Kromě olomouckého dresu oblékal také barvy Viktorie Plzeň a Jablonce, kde si zahrál Evropskou ligu a odkud v roce 2017 zamířil do Polska. V Sigmě je jeho dosavadní bilance 62 utkání, 6 gólů a 8 asistencí.

Kdy může naskočit do ostrého utkání za áčko? "Pokud se stihnou vsechny formality, tak teoreticky už v sobotu," říká mluvčí klubu Jiří Fišara.  „Jsem připraven hned naskočit. V Polsku jsem od začátku zimní přípravy, tedy celé dva měsíce, trénoval. Jsem nachystaný do toho okamžitě naskočit,“ doplnil Martin Pospíšil. 

Držíme palce a těšíme se!  

Martin Pospíšil na Andrově stadionu | Foto: sigmafotbal.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty