Stíhačky F 35A u Olomouce. Honeywell potvrdil spolupráci se světovou společností Lockheed Martin

Společnost Honeywell, která v továrně u Olomouce vyrábí špičkové letecké technologie, a společnost Lockheed Martin, která působí v oblasti bezpečnosti a letectví, podepsaly memorandum o porozumění. Dohoda podepsaná na Mezinárodním veletrhu obranné a bezpečnostní techniky (IDET) v Brně umožní spolupráci při identifikaci příležitostí k růstu v ČR. Pro Honeywell je to důležitý bod expanze v platformě F-35 Lightning II.

F 35A Lightning II | Autor: U.S. Air Force photo by Master Sgt. Donald R. Allen

Dohoda poskytuje společnosti Honeywell příležitost podílet se na rozvojových projektech v České republice s využitím špičkových výrobních technologií. Může tak růst tak v rámci země a regionu. Dohoda vymezuje záměr vykonávat pracovní činnosti v provozu Honeywell Aerospace v Olomouci a rozšiřovat tak pokrok v leteckých technologiích, poradenství malým a středním podnikům a spolupráci s místními univerzitami.

V továrně americké firmy Honeywell, která je umístěná v Mariánském Údolí kousek od Olomouce, už nyní  vyrábějí podsestavy k pomocným motorovým jednotkám amerických proudových strojů včetně stíhaček F-35.   

Záměrem nové dohody je lokalizovat podporu, což zkrátí dobu obratu, sníží rezervu náhradních dílů, poskytne provozní flexibilitu a zvýší dostupnost letadel. Zároveň se tak České republice zajistí přístup k novým technologickým pracovním místům a lokálním investicím.

Společnost Honeywell je světovým lídrem v projektování, integraci a výrobě komerčních a vojenských leteckých technologií, společnost Lockheed Martin je globální společností působící v oblasti bezpečnosti a letectví, výrobcem letadel a největším vojenským dodavatelem na světě. Společnost Honeywell již nyní spolupracuje s Lockheed Martin.

O Honeywell Aerospace

Produkty a služby Honeywell Aerospace se nachází prakticky v každém stroji v komerčním i obranném letectví i v kosmické oblasti. Obchodní jednotka Aerospace vyrábí letecké motory, elektroniku kokpitů a kabin, systémy bezdrátového připojení, mechanické komponenty a mnoho dalších řešení. Její hardwarová a softwarová řešení vytvářejí letadla s nižší spotřebou paliva, přímější a přesnější lety i bezpečnější nebe a letiště. Pro více informací navštivte www.honeywell.com nebo sledujte na @Honeywell_Aero.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty