Řidič přežil totální demolici dodávky po srážce s kamionem. Další vůz skončil pod kombajnem

S pocitem, že zraněný řidič dodávky může mluvit o velkém štěstí, zasahovali dnes dopoledne hasiči u vážné nehody na dálnici D1 u Milenova na kilometru 302,5. Profesionální hasiči z Hranic vyprošťovali muže z kabiny malé dodávky, zcela zdemolované po srážce s kamionem. Další auto bylo po poledni totálně zničeno po srážce s kombajnem. I z něj hasiči dokázali vyprostit řidiče.

Foto: HZS Olomouckého kraje

První nehoda byla oznámena na krajské operační a informační středisko v 8.35 s tím, že se srazil kamion a dodávka. Uvnitř menšího vozu zůstal zaklíněný zraněný řidič.

"Hydraulickými nůžkami jsme odstranili dveře a rozpěrnými válci jsme vytvořili prostor pro jeho vyproštění. Byl předán LZS. Asistovali jsme při jeho ošetření i při transportu do vrtulníku, který jej přepravil do nemocnice. Druhou zraněnou osobu si převzali do péče záchranáři ZZS," uvedla Lucie Balážová, tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Hasiči zajistili místo proti vzniku požáru, postarali se o úklid vozovky a asistovali odtahové službě. Po dobu zásahu byla dálnice uzavřena. Na místě zasahovala profesionální hasičská jednotka ze stanice Hranice a Jednotka sboru dobrovolných hasičů Hranice, záchranná zdravotní služba a také policie.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

Foto: HZS Olomouckého kraje

AUTO POD KOMBAJNEM

Zpod kombajnu pak v pondělí po poledni vyprostili hasiči řidiče, který se na komunikaci 635 poblíž obce Křelov-Břuchotín v osobním autě střetl s tímto  těžkým zemědělským strojem.

"Využili jsme hydraulické nástroje, zpod úchytného zařízení jsme jej dostali opatrně ven a předali záchranářům. Poskytujeme posttraumatickou péči řidiči kombajnu. Vrak vyprostíme technickým speciálem pomocí navijáku," uvedla Lucie Balážová. 

Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty