Tragická nehoda: ženu zabilo auto, jehož řidička si toho ani nevšimla

Řidič kamionu byl galantní - zastavil a udělal prostor pro chodkyni, která chtěla přejít na druhou stranu. Ve vedlejším pruhu ale plnou rychlostí projelo auto s přívěsem, který chodkyni srazil.

Foto: Policie ČR

V úterý okolo 13:30 hodin jela v Přerově po ulici Velké Novosady v levém jízdním pruhu čtyřproudové komunikace ve směru na ulici Tržní řidička Seatu s přívěsem pro převoz zvířat. Před odbočkou na nábřeží Protifašistických bojovníků pravým bokem přívěsu srazila 21letou chodkyni, když přecházela komunikaci na místě stavebně a situačně upraveném k jejímu překonání z pravé strany na levou stranu. Policie zdůrazňuje, že se nejedná o vyznačený přechod pro chodce.

Chodkyně vstoupila do levého jízdního pruhu zpoza nákladní soupravy, která stála v pravém jízdním pruhu, kdy řidič zastavil a dával mladé ženě přednost. Po kontaktu s přívěsným vozíkem byla chodkyně odražena do pravého jízdního pruhu, kde zůstala ležet na komunikaci. Způsobeným zraněním mladá žena na místě i přes veškerou snahu záchranářů podlehla. Řidička Seatu zřejmě přehlédla, že došlo ke střetu s chodkyní a pokračovala dál v jízdě na dálnici D1 ve směru na Ostravu, kde byla zastavena a zadržena policejní hlídkou.

Dechová zkouška u řidičky byla negativní a žádná hmotná škoda nevznikla. V souvislosti s nehodou policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti a trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za které dle trestního zákoníku hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let. 


Výzva policie

V souvislosti s touto tragickou nehodou se obracíme na svědky nehody, kteří by nám mohli poskytnout jakékoliv informace o okolnostech události, aby nás kontaktovali. Stejně tak se obracíme i na řidiče, kteří místem nehody projížděli a mohli by mít celou událost zachycenou na kamerovém záznamu, aby nám jej poskytli a tím nám pomohli s řádným objasněním dopravní nehody. Za poskytnutí jakýchkoli informací děkujeme. Se svými poznatky se můžete obracet přímo na policisty 1. oddělení obecné kriminality Přerov na por. Motáně 974 778 458, nprap. Bouchalíka 974 778 324, nebo lze využít služební mobil 725 979 808.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty