Korupce na hejtmanství? Na krajském úřadě zasahuje Národní centrála proti organizovanému zločinu

Na krajském úřadu Olomouckého kraje zasahují od dnešního rána policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). Podle hejtmana Josefa Suchánka (Piráti a STAN) se pozornost policistů soustředí na veřejné zakázky. Dostupné zdroje uvádějí, že se kriminalisté zajímají o investice v dopravních stavbách. Kraj policistům poskytuje součinnost, řekl Suchánek.

Náměstek pro dopravu Michal Zácha a hejtman Josef Suchánek mají co vysvětlovat. Policie prohledává krajský úřad a zajímá se o zadávání veřejných zakázek. Foto: FB

Podle informací ČTK policisté zasahují také v Přerově, kde prohledávají kancelář radního Michala Záchy (ODS), který je zároveň hejtmanův náměstek pro dopravu.

"Města Přerova se vyšetřování netýká, primátor Petr Vrána byl informován a podepsal mlčenlivost," potvrdila dnes ČTK přítomnost policistů na přerovské radnici její mluvčí Lenka Chalupová. Náměstka Záchu se novinářům zatím nepodařilo kontaktovat, v pondělí dopoledne měl nedostupný mobil.

Domovní prohlídky a prohlídky pozemků

Podle informací z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci se zásah týká krajského úřadu, ale policisté podle žalobců zasahují i na jiných místech. NCOZ rovněž dělá domovní prohlídky a prohlídky jiných prostor a pozemků. Dozor v této trestní věci vykonává státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci. Vrchní státní zástupce Radim Dragoun řekl, že nyní žádné další informace veřejnosti poskytnout nelze.

Policisté podle hejtmana Suchánka zasahují na krajském úřadu od rána. "Vím o tom, policisté z NCOZ jsou stále tady, ráno mi volali, abych u toho byl," uvedl hejtman. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty