Manažer sloučení divadla s filharmonií: propouštění hudebníků teď není na pořadu dne

Přípravu sloučení Moravského divadla Olomouc a Moravské filharmonie Olomouc bude mít na starost současný ředitel Moravského divadla David Gerneš. Radní ho s platností do konce roku 2024 pověřili funkcí projektového manažera sloučení.

Ilustrační foto: Moravská filharmonie Olomouc

Odborníci v analýze fungování divadla a filharmonie jako nejlepší navrhli variantu dvou orchestrů v jedné instituci. Tuto variantu také schválilo na svém prosincovém zasedání zastupitelstvo. V analýze bylo v rámci doporučených kroků zmíněno i propuštění části orchestrálních hudebníků. Na z toho plynoucí obavy nyní reaguje  sám David Gerneš.

„Uvědomuji si, že existují legitimní obavy ze slučování a především pak rezonuje otázka propouštění. V první řadě budeme velmi podrobně prověřovat provozní funkčnost této varianty na půlročním modelu sezony 2025/2026 a společně s právníky posuzovat nabízené varianty sloučení nebo splynutí. Chtěl bych všechny ujistit, že jakákoliv diskuse o propouštění není teď na pořadu dne. Cítím zodpovědnost za zachování obou tradičních značek, jejich autonomií a sociálního smíru. V prvé řadě budeme adekvátní úspory hledat ve využívání společných prostor a prostředků a v optimalizaci dodavatelských služeb,“ uvedl David Gerneš.

Zdroj: Moravské divadlo Olomouc



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty