Starší šofér překvapil policii: po bouračcce se ukázalo, kolik toho měl v krvi

Zcela jasný případ ovlivnění schopností po požití alkoholu předvedl ve čtvrtek starší řidič na kruhovém objezdu u Prostějova. Muž boural, poslušně vyčkal na policejní hlídku a ta mu pak změřila množství alkoholu v krvi.

Foto: Policie ČR

Ve čtvrtek hodinu po poledni jel 78letý řidič s vozidlem značky Opel po kruhovém objezdu Prostějov - Smržice - Mostkovice - Domamyslice ze směru od Prostějova na Mostkovice. Při jízdě ovšem šofér nezvládl řízení a narazil do obrubníku, který přejel a najel na travnatou plochu, kde zůstal stát. Svědkyně události oznámila na linku 158, co se odehrálo, a s řidičem zůstala na místě až do příjezdu hlídky.

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku a hned bylo jasné, co mělo zásadní vliv na jeho jízdu. Seniorovy schopnosti byly ovlivněné požitým alkoholem. Dechové zkoušky vykázaly hodnoty 2,38 a 2,44 promile alkoholu v krvi. Řidič se následně doznal, že před jízdou pil a přiznal panáka vodky a dvě piva.

Hmotná škoda nevznikla a ke zranění řidiče nebo jiné osoby nedošlo. Nezodpovědného řidiče ale i tak čeká stíhání pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty