Parádní počasí láká na svahy. Lyžuje se v Jeseníkách i na Hrubé Vodě a v Hlubočkách

Ideální podmínky pro lyžování jsou v horských areálech v Jeseníkách, na Kraličáku a také dvou skiareálech nedaleko Olomouce. Většina areálů počítá s provozzem až do posledního březnového víkendu.

Kraličák nabízí lyžařům v březnu optimální podmínky

Ideální počasí na našich horách přeje jak milovníkům lyžování , tak všem rodičům s dětmi, kteří mají jarní prázdniny v pozdních březnových týdnech. Za kvalitním lyžováním v březnu letos není potřeba vyrážet do zahraničí.

Jarní počasí v nížinách může leckterého lyžaře zviklat, ale bát se nemusí, sněhu je na sjezdovkách i na horách dost a díky počasí krásně drží. V horském areálu Kraličák vládnou ideální lyžařské, běžkařské i skialpinistické podmínky a předpověď je pořád velmi dobrá. V noci až -10, přes den 0 – 5 °C, bezvětří a slunečno. Na všech sjezdovkách je aktuálně 25 až 65 cm sněhu.

Štěstí přeje připraveným. Tato příznivá předpověď vypadá jako dar z nebe, ale i jako poděkování za mnoho práce a rozhodnutí v náročných situacích . V prvních lednových týdnech přišlo výrazné oteplení až na 15°C, kdy všechen technický sníh, nasněžený v prosinci, prakticky roztál.

Energetická situace spojená s krachem společností a s nárůstem výdajů za energie byla jedním z kritických bodů rozhodování, zda vůbec sjezdovky dosněžit technickým sněhem. Zákazník dostal přednost, ale většina horských areálů, včetně Kraličáku vydělávala pouze na zaplacení elektřiny.

„Situace byla a je složitá,“ doplňuje majitel areálu Dušan Juříček. „Rozhodli jsme se zasněžit a čekali, jak bude sezona pokračovat. Únorové vichřice, které nám sníh smetli ze svahů, byly další zkouškou, kterou následovaly výpadky elektřiny, ničící naše nová zařízení. Vše jsme , díky extrémnímu vypětí zaměstnanců i dodavatelů, zvládli. Jízdné za pár hodin výpadku a zničení zařízení refundujeme dodnes, ačkoliv jsme nemuseli vzhledem k vnějším vlivům, a aniž by naši hosté tušili, co se za pár hodin může dít," dodává.

Areál Kraličák bude mít v provozu svoje lanovky a vleky do víkendu 26. – 27. března.

V provozu jsou dnes také nejbližší areály v Hrubé Vodě a v Hlubočkách. Oba nabízejí pro lyžaře zážitek s dobrými podmínkami, v provozu jsou všechny vleky včetně dětských. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty