Na třech kilometrech dálnice u Olomouce budou měnit svodidla, zpomalí to provoz

Ředitelství silnic a dálnic ČR bude vyměňovat svodidla středového dělícího pásu dálnice D35 na úseku 265. až 269. kilometru. Úsek se nachází na území Olomouce přibližně mezi mimoúrovňovou křižovatkou MÚK Slavonín (EXIT 267) a čerpací stanicí OMV. Pro řidiče z toho plyne, že zde bude částečná uzavírka a pomalejší provoz.

Zdroj: ŘSD

Stávající ocelová svodidla i nízká betonová svodidla budou nahrazena zvýšenými nebo zesílenými konstrukcemi (výšky 1 200 mm s úrovní zadržení H3 = odolné osobnímu automobilu s hmotností do 900 kilogramů při nárazové rychlosti 100 km/h a kamionu běžné konstrukce s hmotností do 16 tisíc kilogramů v nárazové rychlosti 80 km/h). Výměnou svodidel se zvýší bezpečnost silničního provozu.

O zakázku se postará vysoutěžená firma Spemax, která předložila nejnižší cenovou nabídku ze čtyř hodnocených společností. Vítězná cena dosahuje částky cca sedmi milionů Kč. Termín realizace projektu byl stanoven na 30. 10. – 26. 11. 2023 za částečné uzavírky, obousměrný provoz po dálnici D35 povede sníženou rychlostí v režimu jízdních pruhů 2+2.

Zdroj: ŘSD



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty