Zraněná zvířata dostanou druhou šanci. Čtyři stanice pomohou zraněným či opuštěným tvorům

Ani letos nenechají lidé zraněná zvířata či opuštěná mláďata na holičkách. Čtyři záchranné stanice, které se o zraněné a opuštěné živočichy starají, dostanou od Olomouckého kraje dohromady 300 tisíc korun. Díky tomu budou moci poskytovat péči v nezměněném rozsahu.

Záchranné stanice se postarají o zraněné tvory nebo opuštěná mláďata | Foto: ornis.cz

„Provoz záchranných stanic je finančně i časově velmi náročný. Příspěvek Olomouckého kraje alespoň částečně pomůže tomu, aby bylo o zachráněná zvířata dobře postaráno. Lidé, kteří záchranné stanice provozují, a dělají to často na úkor vlastního volného času, si zaslouží velké uznání,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Krajské peníze pomohou stanicím v Rudě nad Moravou, Němčicích nad Hanou, Přerově a v Rýmařově. Zatímco dříve si musely stanice o podporu každoročně žádat formou vypsaných dotací, od předloňska už nemusí.

„Olomoucký kraj si u záchranných stanic objednává služby, které souvisí právě s výkonem záchrany zvířat. Pro obě strany je to jednodušší a přehlednější systém. Ubyde byrokracie a podpora může jít přímo tam, kde je nejvíc potřeba,“ vysvětlil Martin Šmída, radní Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí.

Záchranné stanice nezajišťují jen samotný odchyt zraněných či opuštěných zvířat, ale také jejich veterinární ošetření, léčbu, krmení, a nakonec i zpětné vypuštění do volné přírody.

Seznam záchranných stanic najdete zde

Foto: ornis.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty