Český rozhlas slaví stovku, k oslavám se přidává i olomoucké studio a zve posluchače

Český rozhlas slaví 100 let od svého prvního vysílání. Výročí připadá právě na čtvrtek 18. května. K tomu velkému jubileu si i regionální stanice v Olomouci připravila několik zajímavých akcí pro své posluchače.

Foto: Rej.cz

Minulou sobotu se odehrálo živé vysílání ze ZOO Olomouc na Svatém Kopečku z rozhlasového stanu za vchodem do zoologické zahrady. Programu se účastnil ředitel ZOO Radomír Habáň, hlavní zooložka Libuše Veselá a tisková mluvčí Iveta Gronská. (Záznam najdete v pořadu Dobré odpoledne s ČRo Olomouc ze soboty 13.5. v 15 hodin - https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/olomouc/2023-05-13)

V sobotu 20. května se otevřou dveře Českého rozhlasu Olomouc, kde bude probíhat od 10 hodin Den otevřených dveří. Prohlídky budou každých 30 minut a provázet budou moderátoři a redaktoři Českého rozhlasu Olomouc. Poslední prohlídky začnou v 16:30. Můžete využít i rezervační systém na stránkách Českého rozhlasu Olomouc. Při návštěvě si můžete prohlédnout i výstavu historických rádií a fotografií. Tradičně bude i připraven také airbrush nebo fotobudka.


Foto: ČRo Olomouc / David Jahoda

Do třetice v sobotu 27. května se rozhlas sesvými posluchači setká při procházce po Rejvízu. Těšit se můžete na živé vstupy a reportáže z Rejvízu a také živý přenos od 15 hodin. Návštěvníci obdrží i pamětní list k návštěvě Rejvízu při oslavách 100 let Českého rozhlasu. Návštěvníci si opět mohou vyzkoušet vědomostní kvíz Hřebíky nebo roli moderátora.

„Našim posluchačům, ale samozřejmě nejenom jim, se vždycky snažíme nabídnout pestrou paletu různých zážitků. Věřím, že každý si s nabídky vybere svou oblíbenou aktivitu," říká ředitel Českého rozhlasu Olomouc Josef Podstata.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty