Až do srpna bude cesta od Senima k nádraží uzavřena. Silnici i přechody čeká velká rekonstrukce

Olomouc pokračuje s opravami silnic. Teď to znamená komplikaci pro řidiče i cyklisty, po dokonční komfortnější jízdu. Jedná se o část Jeremenkovy ulice od restaurace NaŠpici za most přes Bystřici. V pondělí začne oprava povrchu komunikace, budováním cyklopruhů i ochranných ostrůvků pro přecházení. Jde o investici za téměř 7,5 milionu korun.

Jeremenkovu ulici čekají dvouměsíční stavební práce | Zdroj: Google Maps

Stavební práce na frekventované Jeremenkově ulici se rozjedou v pondělí 19. června a až do konce srpna si vyžádají úplnou uzavírku komunikace. Konkrétně od mostu přes řeku Bystřici až po křižovatku s Pasteurovou ulicí. Stavba úseku o celkové délce více než půl kilometru je naplánována tak, aby umožnila nové uspořádání dopravního prostoru. „Dojde k vymezení jízdních pruhů pro auta, jízdních pruhů pro cyklisty a bezpečné překonání komunikace chodcům zajistí v místech pro přecházení nové ochranné středové ostrůvky. Spolu s cyklopruhy tady bude městská investice za celkových sedm a půl milionu korun znamenat kompletní opravu povrchu vozovky,“ popsal stavební akci investiční náměstek primátora Miloslav Tichý.

Stavba nových cyklopruhů vyřeší cyklistům trasu pro jejich bezpečnou jízdu až k mostu přes Bystřici. „Tady naváže na už hotový úsek v Jeremenkově ulici, který dále směřuje cyklisty podél řeky Bystřice Jantarovou cyklotrasou ven z města a míří na Bystrovany,“ objasnil náměstek primátora pro oblast cyklodopravy Tomáš Pejpek.

Uzavírka opravovaného úseku Jeremenkovy ulice je plánována od 19. června do 30. srpna. V první etapě bude v opravovaném úseku zajištěna průjezdnost autobusů. Od 3. července do 17. srpna bude autobusům veřejné dopravy umožněn průjezd pouze ve směru k hlavnímu nádraží. Od 18. srpna do 29. srpna úsekem neprojedou ani autobusy, a to kvůli finální pokládce povrchu komunikace. „Vzhledem k tomu, že se jedná o frekventovanou komunikaci, kde navíc parkuje i poměrně velké množství aut, už v předstihu jsme v lokalitě instalovali dopravní značky zamezující parkování od uvedeného data,“ zdůraznil informaci pro parkující řidiče vedoucí odboru dopravy magistrátu Marek Černý. Objízdná trasa povede řidiče po třídě Kosmonautů a dále ulicemi 17. listopadu, Husova a Pasteurova.

Rekonstrukce úseku Jeremenkovy ulice tak od 19. června navazuje na už hotové opravy vozovek v přednádraží. Tam už komunikace fungují bez jakýchkoli dopravních omezení. Stavební práce, které trvaly pět týdnů a vyžádaly si 8,4 milionu korun, řešily opravy části terminálu v přednádražním prostoru a také komunikaci v úseku od ulice Kosmonautů směrem k ulici Tovární, včetně kruhové křižovatky. V rámci opravy vozovek byly vyměněny asfaltobetonové vrstvy a lokálně proběhlo i vyrovnání obrub a přídlažby. „Za kruhovou křižovatkou ve směru k ulici Tovární nebyla v rámci opravy záměrně řešena část vozovky v rozsahu asi 70 metrů, a to z toho důvodu, že se v lokalitě připravuje jiný stavební záměr, v rámci kterého se předpokládá i zásah do stávající komunikace,“ vysvětlil vedoucí odboru dopravy Černý.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty