Pošlete poslední pohled z pošty, než ji zavřou. A to přímo ministrovi, vyzývá Sociální demokracie

Rušení poštovních poboček se razantně dotkne i Olomouckého kraje. K osekání provozoven dojde například v Olomouci, Prostějově, Přerově i v Šumperku. Sociální demokracie teď nespokojené lidi vyzývá, aby se připojili k protestu. Má originální formu.

Od 1. července zavře Česká pošta 300 poboček, část z nich také v Olomouckém kraji. Sociální demokracie proti tomu organizuje protest. Foto: archiv

„Vyzýváme občany k účasti na naší akci. Do 30. června pošlete z pobočky České pošty pohled s textem „Posílám pohled ze své pošty, než ji zavřou“ Vítu Rakušanovi na adresu Ministerstva vnitra. Poslat můžete jakoukoliv pohlednici na adresu ministra, nebo svou vlastní fotku z mobilu ze zavírané pobočky na náš email,“ přiblížila formu protestu Daniela Ostrá, místopředsedkyně Sociální demokracie.  

Fotku mohou lidé posílat na email tiskove@socdem.cz nebo pohled na adresu Ministerstvo vnitra, Vít Rakušan, Nad Štolou 936/3, P. O. BOX 21, Praha 7, 170 34.

Šumperk zachrání bezbariérovou pobočku 

Rušení poštovních poboček vyvolalo v regionech velkou nevoli, a to jak u klientů pošt, tak i u starostů, se kterými Ministerstvo vnitra tento krok vůbec nekonzultovalo. Například v Šumperku chtělo vnitro zrušit všechny pobočky, kam měli přístup hendikepovaní klienti. Radnici se nakonec podařilo zachránit aspoň poštu v šumperské Temenici, kde žije čtvrtina obyvatel města včetně mnoha seniorů.

„Když jsme si dali na misky vah občany Šumperka versus peníze, rozhodli jsme se jít do ne zrovna výhodné varianty Pošta partner plus. Ano, provoz pošty bude pro město ztrátový. Ale je důležité, aby v Šumperku zůstala aspoň jedna bezbariérová pobočka. Když si to neuvědomuje státní podnik, tak my ano,“ vysvětluje Karel Hošek, místostarosta Šumperka.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty