Znáte lidi, kteří mají srdce na dlani? Nominujte je do soutěže

Hledají se všichni, kteří mají srdce na pravém místě a pomáhají druhým. Hejtmanství vyhlásilo anketu Ceny Olomouckého kraje pro lidi se srdcem na dlani. Nominace bude možné posílat do 10. srpna.

Ilustrační foto: Pixabay.com/ willian_2000

Olomoucký kraj oceňuje přínos za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením od roku 2005. Krajské zastupitelstvo však letos rozhodlo o rozšíření této ceny o další kategorie. „Od letošního roku se tak ocenění stává Cenami Olomouckého kraje pro lidi se srdcem na dlani. Olomoucký kraj chce tímto způsobem poděkovat za přínos v oblasti práce pro další znevýhodněné osoby a ocenit i další subjekty, které v sociální oblasti působí,“ uvedl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana pro sociální oblast.

Cena se uděluje na základě nominací podaných veřejností a to celkem v devíti kategoriích. Ocenění si tak převezme například poskytovatel sociální služby, sociální pracovník, pracovník přímé péče, pedagogický pracovník, manželský nebo rodinný poradce, pracovník veřejné správy, provozní zaměstnanec nebo filantrop.

V anketě je nově i Cena Milana Langera, bývalého předsedy Národní rady osob se zdravotním postižením Olomouckého kraje, zakladatele Spolku Trend vozíčkářů Olomouc a projektu Bezbariérová Olomouc. V této kategorii budou oceňováni ti, kteří se věnovali nebo věnují vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením.

„Desátou kategorií je cena veřejnosti. Ta se uděluje na základě výsledku hlasování veřejnosti pro některého z nominovaných ve výše uvedených kategoriích. Hlasovat bude možné od 11. do 18. srpna,“ dodal náměstek Slavotínek.

Nominační formulář, pravidla a všechny ostatní informace jsou uvedeny na webu www.cenykraje.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty