Další šílenec! S pervitinem v krvi ujížděl ve městě rychlostí 180 kilometrů v hodině

Ujíždění policejní hlídce se teď asi stalo módou mezi řidiči, kteří holdují pervitinu. V novi ze středy na čtvrtek ujížděl bezmála dvousetkilometrovou rychlostí po městě další takový chytrák. Policie ho přesto dopadla. Ukázalo se, že za 24 hodin byl zadržen už třikrát.

Zdroj: Policie ČR

Z nového dne, čtvrtku 2. liustopadu, uběhla sotva jedna hodina, když se policisté pohotovostního a eskortního oddělení snažili zkontrolovat osobní vůz Škoda Octavia, který jel od Krčmaně na Olomouc. Jakmile se jej pokusili zastavit, řidič prudce zrychlil a začal před policejním vozem ujíždět směrem do centra. Policejní hlídka vozidlo, které mělo dosahovat místy i rychlosti až 180 kilometrů za hodinu, pronásledovala přes několik ulic. Řidič zřejmě pochopil, že neunikne, a proto nakonec sám zastavil. Policisté jej pod hrozbou namířené střelné zbraně zajistili a spoutali.

Provedenou lustrací zjistili, že 38letý Olomoučan není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Alkohol za volantem u něj vyloučila provedená dechová zkouška. Test na drogy, stejně jako vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu, však odmítl podstoupit.

Znovu se už autem neprojede

Během 24 hodin uvízl mladý řidič Octavie v síti policejních kontrol hned třikrát. Během dvou dřívějších kontrol se podrobil mimo jiné i orientačnímu testu na drogy, který u něj vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Lékařské vyšetření však v obou případech odmítl podstoupit.

Z důvodu jeho opakovaného přestupkového jednání mu nakonec policisté v součinnosti se strážníky olomoucké městské policie připevnili na vozidlo takzvanou botičku.

Řidič je podezřelý z několika přestupků, které budou oznámeny příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty