Dva Martinové na bílém koni, dvoje svatomartinské slavnosti. Horní i Dolní náměstí se už chystá

V Olomouci probíhají současně dvoje oslavy svatého Martina. Jedny na Dolním, druhé na Horním náměstí. Na obou budete moci ochutnat, co se letos urodilo na moravských vinicích, a vychutnat si také tradiční svatomartinské speciality.

Svatomartinská Olomouc na Dolním náměstí

Olomoucká vinná společnost, která pořádá Svatomartinskou Olomouc na Dolním náměstí, slibuje 22 vinařství s nejlépe hodnocenými víny se značkou Svatomartinské, ale i dostatečnou nabídku pro milovníky sladších vín Pálavy, Hibernalu a Solarisu. K dispozici budou skleničky vyrobené přímo pro tuto akci, je ale možné vzít si skleničku svou a jen zakoupit samolepku za 50 korun, což je příspěvek na kulturní program, Skleničky je možné vyplachovat v pítku. Na náměstí bude i vyhřívaný stan. V sobotu i v neděli vždy v 19 hodin bude ohňová show. 

Na Horním náměstí budou v sobotu i neděli Svatomartinské trhy. Také zde bude k dostání víno od různých vinařství i husí speciality a také tady bude během dne hrát cimbálová hudba.  

První lahve letošního svatomartinského vína otevřou pořadatelé tradičně v sobotu 11. listopadu v 11 hodin a 11 minut. Na obě náměstí by měl přijet svatý Martin na bílém koni, tak doufjme, že se nesetkají a nebudou si konkurovat. 

Svatomartinskou atmosféru si budete moci v centru města užít v sobotu i v neděli od 11 do 20 hodin, v restauracích v okolí náměstí si pak jistě vyberete z bohaté nabídky tradičních svatomartinských menu.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty