Zoo upravuje vstupné. Základní podraží o dvacku, rodiče potěší flexibilní rodinná vstupenka

Zoo Olomouc od 1. března mění vstupné. Zohledňuje opakované požadavky návštěvníků na klasické rodinné vstupné a také podporu záchranných projektů ve formě příspěvku 2 koruny z ceny vstupného. Úprava ceníku dále spočívá ve zvýšení ceny standardního vstupného pro jednotlivce o 20 korun.

Foto: Zoo Olomouc

„Rodinné vstupné přinášíme nově ve formátu 2+1, 2+2, 2+3, 2+4, přičemž u variant 2+1 a 2+4 bude navýšeno jen o 10 korun. Navýšení běžného vstupného jsme dlouhý čas odkládali z důvodu budování inženýrských sítí, z něhož pramenila jistá omezení pro návštěvníky, kterých jsme si byli vědomi. Vstupné pro školy a psy zůstává neměnné, cena vláčku se z původních 50 korun navyšuje na 60 korun,“ uvádí ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň.

Zoo Olomouc se teď nově zapojí do finanční podpory svých záchranných projektů, doposud je podporovala členstvím, osvětou, propagací a vzděláváním veřejnosti. Důvodem je fakt, že k hlavním úlohám moderních zoologických zahrad je ochrana zvířat a jejich přirozeného prostředí. Tyto programy finančně podporují i jiná zoo u nás i ve světě. Zahrada je členem České koalice pro ochranu biodiverzity, která sdružuje nejenom zoologické zahrady, ale i neziskové organizace a společnými silami působí ve vybraných lokalitách k ochraně přírody. Organizace pomáhá zvláště v rozvojových oblastech se vzděláváním veřejnosti a snaží se různými akcemi a ekologickými aktivitami a konferencemi upozornit na nutnost ochrany životního prostředí.

Zoo se dále aktivně podílí na řadě záchranných projektů, z čehož nejvýznamnější je záchranný program Kukang, věnující se ochraně outloňů a jejich biotopu na Sumatře, dále Trengilling program a programy další.

TABULKA CEN VSTUPNÉHO




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty