Oblíbená vinárna se brzy vrátí. Břehy Rhôny ale najdete na novém místě

Koncem března zmizela z pomyslné mapy vináren v Olomouci mimořádně oblíbená zastávka s názvem Na břehu Rhôny. Podloubí v krásném domě na pomezí Dolního a Horního náměstí bývalo cílem milovníků francouzského vína nejen z Olomouce, ale i širokého okolí. Po měsíci je už zřejmé, že francouzská řeka bude omývat břehy centra Olomouce i nadále, jen o pár desítek metrů dál.

Foto: FB Na břehu Rhôny

V březnu skončil letitý nájemní vztah, který Rhôně zajišťoval skvělé místo kousek od radnice. Majitel nemovitosti jim nejprve předloni zvýšil nájem, na což má samozřejmě plné právo, a pak po roce a půl dal provozovateli vinárny výpověď. Z domu ovšem víno nezmizí, jen už nebude z francouzských vinic, nýbrž od jihoamerických producentů. Majitel olomoucké společnosti Open Wine pan Jorge nabídnul majiteli domu výrazně vyšší nájem, a tak zde budou návštěvníci konzumovat především chilská a další jihoamerická vína. Chilská vína budou teď mít nepochybně výhodu, protože lidé si za roky provozu Rhôny na toto místo zvykli.

Provozovatel původní vinárny mezitím hledal nové vhodné místo. Milovníci jeho konceptu, kde si sami dle vlastního výběru naléváte vybrané francouzské speciality, pár týdnů čekali, jak hledání dopadne. Už mohou být klidní!

„Teď už můžeme zveřejnit, kde chystáme novou Rhônu. Bude to na rohu Michalské a Ztracené ulice. Na našich sociálních sítích budeme postupně uveřejňovat průběh a přibližné datum otevření,“ odpověděl na dotaz Olomouckého reje provozovatel vinárny. Jejich nabídku můžete prozatím okusit ve stánku v gastro zóně za pavilonem A na Výstavišti Flora. 

Foto: FB Na břehu Rhôny

Foto: FB Na břehu Rhôny

Foto: FB Na břehu Rhôny



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty