Nová vánoční tramvaj už jezdí Olomoucí. Rozzářila jí světla z Francie a obrázky od dětí

Je krásná a působí pohádkovým dojmem. Nová vánoční tramvaj, která dnes vyrazila do olomouckých ulic, se bude líbit dětem a určitě i mnoha dospělým. Kromě venkovní výzdoby je také uvnitř plná tématických prvků - dětských obrázků s vánoční tématikou. Jezdit bude i další nazdobená tramvaj, kterou Olomoučané znají už z minulých let.

Foto: DPMO

Ve středu 1. prosince vyjela poprvé do standardního provozu kompletně nazdobená nová vánoční tramvajová souprava. Letos DPMO ozdobil nejnovější tramvaje typu EVO1. Touto tramvají chce přispět k vánoční atmosféře Olomouce, kterou každý rok vyhledávají tisíce nejen místních, ale i turistů. „Bohužel i v letošním roce je adventní čas poznamenaný epidemií koronaviru. Doufáme, že se bude tramvaj líbit a alespoň trochu tak zlepšíme náladu obyvatelům a návštěvníkům Olomouce“ řekl předseda představenstva Ing. Jaroslav Michalík.

 „Vánoční souprava byla poprvé vypravena do provozu již 21. listopadu. Z technických důvodů byla nazdobena jen částečně, protože nebyl dodán veškerý materiál od dodavatele z Francie. Obecný nedostatek materiálu na trhu se dotkl i trhu s LED osvětlením. Od dnešního dne je ale již výzdoba kompletní,“ doplnil předseda představenstva.

DPMO zakoupil osvětlení včetně první instalace, v následujících letech si instalaci bude již provádět vlastní silou. Předpokladem je, že výzdobu bude využívat minimálně následujících pět let.

Pro doplnění vánoční atmosféry jsou v interiéru soupravy instalovány obrázky dětí ze Základní umělecké školy Miloslava Stibora v Olomouci. Malby a kresby na téma České mše vánoční vznikly pod pedagogickým vedením Marty Mastrákové a Heleny Lisé.

Vánoční tramvajová souprava vozů 212 a 213 bude denně vypravována na lince číslo 7. Každý den ji potom doplní i nazdobená tramvaj typu T3 číslo 164, která ji v pracovní dny bude ve večerních hodinách střídat na lince číslo 7 a ve dnech pracovního klidu bude celodenně vypravována na lince „U“. Tuto tramvaj cestující v Olomouci již znají z minulých let.

Vánoční tramvaje budou v Olomouci jezdit až do 6. ledna. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty