Dva zážitky v jednom: Vánoční koncert na pomoc dětem i aukce v unikátní barokní knihovně

Slavnostní sál Klášterního Hradiska opět rozezní vánoční benefiční koncert na pomoc dětem, které se ocitly v nouzi. Koncert se koná v pátek 1. prosince od 19 hodin a jeho hlavními hvězdami budou herečka Ivana Jirešová, lidová muzika Frgál a slavný fotograf Jindřich Štreit, jehož původní fotografie budou součástí následné charitativní aukce. Ta se koná v unikátní barokní knihovně, která je podle odborníků jednou z nejzachovalejších a nejkrásněji vyzdobených v Evropě.

Ivana Jirešová bude hlavní hvězdou benefičního večera v Klášterním Hradisku

V kouzelné adventní atmosféře se odehraje již 16. benefiční koncert pro Nadaci Malý Noe, který v letošním roce obohatí svým zpěvem i recitací vánočně laděných textů herečka Ivana Jirešová, známá především z televizních obrazovek a populárního seriálu Ordinace v růžové zahradě.

„Koncert bude krásný a unikátní jako každý rok. Kromě herečky Ivany Jirešové vystoupí také lidová muzika Frgál pod vedením skvělého primáše Martina Zatloukala a na závěr večera zazní i koledy, které si mohou lidé zazpívat společně s paní Jirešovou a muzikanty,“ řekl Jaroslav Strejček, předseda správní rady Nadace Malý Noe.

Po koncertu zvou organizátoři diváky na slavnostní setkání, jehož součástí bude ojedinělá aukce originálních fotografií Jindřicha Štreita, českého fotografa světového renomé, který se večera osobně zúčastní. Hosté tak mohou přispět na dobrou věc a zároveň navštívit jedinečnou knihovnu, která je nejhodnotnějším prostorem největšího barokního komplexu ve střední Evropě.

Knihovna v Klášterním Hradisku | Foto: Daniel Schulz

Výtěžek z akce půjde na podporu Nadace Malý Noe, která už šestnáct let aktivně pomáhá handicapovaným, týraným či jinak ohroženým dětem. Nadace garantuje, že veškeré prostředky od dárců putují přímo na podporu dětí.

Koncert se koná pod záštitou primátora města Olomouce Miroslava Žbánka, ve spolupráci s Vojenskou nemocnicí Olomouc a za podpory generálního partnera Hroší stavby Morava. Vstupenky budou k zakoupení čtrnáct dní před koncertem v Informačním centru v podloubí radnice nebo u p. Jaroslava Strejčka (objednat si je můžete na e-mailu nadace@malynoe.cz nebo na tel. 602 715 210). Vstupenky je ale možné zakoupit i na místě.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty