U Křelova se odehrála tragická nehoda, řidič na místě zemřel. Silnice je uzavřená

AKTUALIZOVÁNO Tragickou dopravní nehodu dnes od devíti hodin řeší policie, hasiči a záchranka na silnici mezi Křelovem a Topolanami. Silnice je uzavřená. Není to ale jediná dnešní bouračka s vážnými následky.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Dnes krátce před devátou hodinou se mezi obcemi Křelov a Topolany stala vážná dopravní nehoda, při které přišel o život řidič osobního vozidla. Dle prvotních informací osobní vozidlo narazilo čelně do stromu. Komunikace mezi obcemi je v současné době uzavřená a policisté na místě zjišťují okolnosti této tragické události. "Jakmile to bude možné, poskytneme k případu další informace," dodává policejní tisková mluvčí Miluše Zajícová. "Na komunikaci mezi Topolany a Křelovem čelně narazil osobní automobil do stromu. Asistovali jsme záchranářům při resuscitaci vážně zraněného řidiče, který i přes veškerou snahu zasahujících zraněním podlehnul," uvedla na sítí X mluvčí hasičů Lucie Balážová.

V úterý policejní mluvčí Miluše Zajícová upřesnila okolnosti tragické nehody: "Řidič Škody Octavia jel ve směru od obce Topolany na Křelov. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu namrzlé vozovky a při průjezdu levotočivou zatáčkou se s vozidlem dostal do protisměru. Následně se smykem vrátil do svého pruhu a vyjel vpravo mimo komunikaci a přední částí narazil do kmene stromu. I přes snahu záchranářů se životní funkce 48letého muže nepodařilo obnovit a na místě zemřel. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 300 tisíc korun." 

Foto: HZS Olomouckého kraje

Složky Integrovaného záchranného systému dnes ráno zasahovaly také u další vážné nehody. Ta se stala na silnici nedaleko Uničova a na místě byli dva zranění. "Zaklíněného zraněného spolujezdce jsme dnes ráno vyprostili z havarovaného auta mezi Uničovem a Novou Dědinou. Pomocí páteřní desky jsme osobu z auta opatrně dostali ven a předali záchranářům. U nehody se zranil rovněž řidič, oba byli převezeni do nemocnice," popsala zásah Lucie Balážová, mluvčí HZS Olomouckého kraje. 

Nehoda u Uničova | Foto: HZS Olomouckého kraje

Tragická nehoda u Křelova | Foto: HZS Olomouckého kraje



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty