Tragická nehoda se stala dnes ráno na místě, kde už dříve zemřeli dva mladí řidiči

Smrtelná zranění utrpěl řidič osobního vozu ve čtvrtek 4. dubna brzy ráno po nárazu do stromu. Stalo se tak na stejném úseku komunikace mezi Studencem a Olšany u Prostějova, kde se dříve odehrály už dvě tragické nehody.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 4:34. Hasiči okamžitě vyrazili, zajistili místo nehody a zabezpečili jej proti vzniku požáru. "Po zaměření nehody PČR jsme vyprostili ze zdemolovaného vozu tělo. Postarali jsme se o úklid vozovky a asistovali jsme odtahové službě s naložením vraku," popsala okolnosti tragické nehody tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Hasiči upozorňují veřejnost, že se v daném úseku silnice jedná již o třetí tragickou nehodu za jeden a čtvrt roku. Na konci letošního února zde zasahovali u nehody, kdy po nárazu do stromu zahynul čtyřiatřicetiletý řidič. V lednu 2023 zde rovněž zahynul mladý řidič, který nezvládnul zatáčku, vyjel mimo komunikaci a po nárazu do dvou stromů svým zraněním na místě podlehnul. Různých dalších nehod se zraněním se zde odehrálo ještě více. Podle místních je to dáno i tím, že zdánlivě jednoduchý úsek svádí k rychlé jízdě. 

"Dodržujte proto v tomto úseku maximální povolenou rychlost 90 km/h a věnujte se plně řízení vozidla," varuje Lucie Balážová příliš rychlé řidiče. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty