Nové chodníky, bezbariérové úpravy i nové osvětlení. Kde se teď bude chodit pohodlněji?

Pohodlnější cesty chodům v Olomouci zajistí další nově opravené chodníky. Stavební úpravy se teď podařilo dokončit v Hněvotínské ulici i na třídě Spojenců nedaleko centra.

Třída Spojenců po opravě chodníku / Foto: mmol

Nový chodník v Hněvotínské ulici nyní zajišťuje plně bezbariérovou trasu, která vede od Okružní ulice směrem k areálu Fakultní nemocnice.

„Jde vlastně o část pěší trasy, která v jednom místě ulice dosud chyběla. Nový propojující chodník na svém východním okraji navazuje na stávající chodník u prodejny automobilů a na západním konci se napojuje na už hotovou část, která se aktuálně podařila dokončit díky výstavbě nové okružní křižovatky v Hněvotínské ulici,“ popsal hotovou investici náměstek primátora Martin Major.

Součástí této stavby byla i oprava části vozovky a lokalita má díky stavebním úpravám i obnovené veřejné osvětlení. Celkové náklady přišly na 1,3 milionu korun.

A komfortnější pro chodce je od konce října i třída Spojenců nedaleko centra města. Po stavebních úpravách má zbrusu nový chodník, který začíná v místě od nároží s ulicí Tylovou a vede až po Švermovu ulici.

„Tato oprava materiálově i technologicky navázala na stavení úpravy v Tylově ulici, které jsme tam realizovali v roce 2017,“ popsal situaci investiční náměstek Major. V rámci stavebních prací má třída Spojenců v tomto místě nový kus zeleného pásu a pět podélných stání. Celkové náklady na opravu byly 2,1 milionu korun.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty