Třída Svornosti je opravená. Dodavatel ovšem nestihl přivézt všechny nové lampy

Rekonstrukce dvou úseků třídy Svornosti v Olomouci je hotová. Nový asfaltový povrch vozovky, silniční obruby, upravené přechody pro chodce i vyměněné sloupy veřejného osvětlení na úsecích dlouhých přes 370 metrů, to je výsledek stavebních prací, které řidičům na šest týdnů v tomto místě zkomplikovaly dopravu.

Foto: Blanka Martinovská

Stavební úpravy první části komunikace v rozsahu od ulice Litovelská po ulici Dvořákova se týkaly úseku v délce asi 270 metrů a součástí byla i úprava přechodu pro chodce v křižovatce ulic Litovelská a třída Svornosti.

Souběžně s těmito pracemi probíhala i oprava vozovky třídy Svornosti v úseku od ulice Foerstrova po Kmochovu, který měří zhruba 101metrů. Spolu s opravou vozovky byl opraven i záliv pro podélné parkování v délce 48 metrů a upraven nevyhovující přechod pro chodce, tak aby vyhovoval současným normám, včetně bezbariérových úprav v křižovatce ulic Kmochova a třída Svornosti.

„V obou částech komunikace jsme také vyměnili sloupy veřejného osvětlení. Kvůli zpožděné dodávce svítidel však jsou zatím na nových sloupech osazená původní svítidla. Za nová se vymění ihned, jakmile nové lampy od dodavatele obdržíme," vysvětluje náměstek primátora města Olomouce Martin Major. Je to lepší než zdržovat celou rekonstrukci, vysvětluje náměstek. "Čekat na dodávku a nad opravenou silnicí nesvítit bychom nemohli, proto jsme raději zvolili toto provizorní řešen, tak ab ymohli řidiči opravenými úseky projíždět co nejdříve. Hned, jakmile to bude možné, lampy převěsíme.“ 

Celkové náklady na opravu obou částí komunikace byly ve výši 8,65 milionů korun.

Opravená křižovatka s Litovelskou ulicí / Foto: Blanka Martinovská




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty