Bezpečnější přechod pro chodce vznikal čtyři týdny, v plánu jsou i další podobné stavby

Jen čtyři týdny za částečné uzavírky provozu trvaly stavební práce na úpravě přechodu pro chodce v Hněvotínské ulici v křižovatce s ulicí Rošického. Tento týden byl provoz v tomto místě plně obnoven a přechod je bezpečnější než dřív.

Foto: olomouc.eu

Podstatou změny bylo vybudování středového dělícího ostrůvku a dále úprava chodníků a cyklostezky v blízkosti přechodu. „V rámci úpravy přechodu, který již nevyhovoval aktuálním normám, byl opraven i živičný kryt vozovky v celé její šířce a délce asi 45 metrů,“ doplňuje Martin Major, investiční náměstek primátora. Součástí stavby bylo i provedení nového osvětlení přechodu.

Následovat bude ještě výměna stávajícího veřejného osvětlení mezi přechodem a křižovatkou s ulicí Stupkova. Náklady na realizaci stavebních úprav byly 3 miliony korun.

Dalším přechodem pro pěší, který projde stavební úpravou včetně doplnění nasvícení, tak aby vyhověl všem současně platným technickým předpisům, je přechod pro pěší v ulici Remešova při vyústění na tř. Svobody. Tato úprava bude realizována opět prostřednictvím odboru dopravy a územního rozvoje a dojde k ní při opravě křižovatky tř. Svobody X Aksamitova. Práce by měly být ukončeny na podzim roku 2022.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty