Konstrukce depa v Jeremenkově ulici už stojí, tramvaje do něj najedou v květnu

V pátek se odehrál kontrolní den na stavbě odstavů tramvají v Jeremenkově ulici. Do listopadu probíhalo napojování kolejí do této haly, v níž první tramvaje odstaví v květnu příštího roku.

Foto: DPMO

Hlavní dominantou stavby je hala se zázemím pro personál údržby. V objektu o celkové délce 105 metrů budou umístěny tři koleje, na kterých bude možno odstavit až 9 dvouvozových tramvajových souprav. V hale bude prováděn denní úklid vozů, kontrolní a servisní činnost. Pro provádění údržby bude každá kolej vybavena v celé délce servisní montážní jámou s příslušenstvím dle potřeb údržby a dále budou u každé koleje umístěny lávky umožňující přístup k technologii na střeše vozů.

„Aktuálně na stavbě probíhá opláštění haly, pokládání střešních panelů a betonáž prohlídkových jam. Akce pokračuje podle plánovaného harmonogramu a hotovo bude v květnu 2023,“ uvedla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.

Kontrolního dne se kromě pracovníků DPMO, zúčastnili i zástupci statutárního města Olomouce a technického dozoru. Stavba je spolufinancována z fondů Evropské unie.

Foto: DPMO

Foto: DPMO



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty