Poděbrady budou dnes a zítra vonět masem a kořením. Na programu je totiž GULÁŠOBRANÍ

Gulášobraní neboli víkend gulášů se koná na olomouckých Poděbradech 25. a 26. února. V nabídce budou tyto variace oblíbeného pokrmu: hovězí, dančí, vepřový, krůtí, bramborový a vegetariánský guláš s různými přílohami. „Podávat budeme klasické i degustační porce,“ říká šéf restaurace Terasa Jiří Holub.

Guláš na Poděbradech

Na sobotu vyhlašují pořadatelé soutěž pro veřejnost ve vaření guláše na ohni. K dispozici budou mít plynovou stoličku, hrnec a základní vybavení. Suroviny si soutěžící musí přinést vlastní dle zvoleného receptu. Každý tým musí uvařit v čase od 9:00 do 15:00 pět litrů guláše. V 15:00 proběhne ochutnávka a odborná porota, složená z největších gulášových fajnšmekrů v olomouckém kraji vybere vítěze. „Výherce odměníme třicetilitrovou bečkou piva, ke které zapůjčíme i výčep,“ říká Jiří Holub.

Týmy se mohly přihlásit do čtvrtka 23. února, pokud jste to nestihli, nevadí. Můžete sledovat soutěžící, jak se s danými podmínkami poperou. A hlavně můžete ochutnávat nejméně šest různých druhů guláše od profesionálů. Jako přílohy budou připraveny kromě pečiva i knedlíky nebo bramboráčky. Profíci budou vařit v sobotu i v neděli vždy od 10 hodin. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty