V Olomouci se odehraje část třetího ročníku velkého turnaje ve streetballu pro školní týmy!

Již potřetí se sejdou týmy základních a středních škol na turnaji Veolia Energy Streetball 2023. Ten se i tentokrát odehraje v ulicích Prahy, Ostravy a Olomouce. Zápasy ve formátu 3na3 budou již tradičně zaměřeny nejen na pohyb dětí a mládeže venku, ale budou mít rovněž charitativní poslání. Každý vhozený koš bude navýšením příspěvku na dobrou věc.

Organizátoři si pochvalují stále větší zájem o streetball pod širým nebem a úzkou spolupráci se školami. „Když jsme zahajovali partnerství s tímto projektem, nečekali jsme takový ohlas. Dostáváme zpětnou vazbu po každém odehraném turnaji a je zřejmé, že zájem o něj se neustále zvyšuje. Školy takový projekt vítají, proto jsem velmi rád, že se z něj stala již tradiční akce,“ říká zástupce titulárního partnera, ředitel Veolia Energie Reda Rahma.

Mladé sportovce letos podpoří ambasadoři, kteří se řadí mezi hvězdy basketbalového sportu. Adéla Smutná, nejlepší střelkyně klubu SBŠ Ostrava a jedna z nejlepších českých hráček a střelkyň letošního ročníku Ženské basketbalové ligy (ŽBL) a Patrik Auda, český basketbalista v poslední sezóně hrající za japonský klub Yokohama B-Corsairs. Je také českým reprezentantem, zúčastnil se mimo jiné letních olympijských her 2020 v Tokiu. Ambasadoři v rámci turnaje prozradí i triky profesionálů, které si budou moci mladí basketbalisté na místě vyzkoušet.

Streetball je městská forma basketbalu, která se dnes hraje na hřištích či v ulicích po celém světě. Pravidla hry jsou velmi podobná těm z profesionálního basketbalu. Počet hráčů v jedné hře se může pohybovat od jednoho útočníka na jednoho obránce (známé také jako one on one neboli mano a mano) až k dvěma týmům po pěti hráčích v každém z nich.

Pro účastníky jsou připraveny originální dárky a pro první tři týmy v každé kategorii hodnotné ceny.

Turnaj Veolia Energy streetball 2023

  • 15. 6. 2023 Praha / Letenská pláň
  • 20. 6. 2023 Ostrava / Trojhalí Karolína
  • 22. 6. 2023 Olomouc / Funpark Šantovka

Více na https://www.energystreetball.cz/cs




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty