Festival Dožínky Olomouckého kraje se vrátí k tradicím. Přinese i řadu novinek

V sobotu 9. září se bude v amfiteátru v Náměšti na Hané opět konat festival Dožínky Olomouckého kraje, připomínající tradici konce žní. Návštěvníci se mohou těšit nejen na skvělý hudební program v čele s hvězdou večera Katarínou Knechtovou, ale také na výrobky lokálních prodejců, farmářský trh a netradiční doprovodný program pro děti i dospělé. Vstupné je zdarma.

Součástí Dožínek Olomouckého kraje budou kulturní vystoupení různých žánrů. Foto: PR

Festival Dožínky Olomouckého kraje se vrací do Náměště na Hané. Cílem festivalu je přinést návštěvníkům nejen zábavu, ale také podpořit region prostřednictvím propagace lokálních prodejců, zemědělců a projektů. Celou akci organizuje Agrární komora Olomouckého kraje. Akce se koná pod záštitou ministra zemědělství Marka Výborného, hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka a primátora statutárního města Olomouce Miroslava Žbánka.

Projekt vznikl za přispění Nadace ČEZ a realizace projektu je podpořena finanční spoluúčastí Olomouckého kraje. Generálním partnerem akce je Ardon, prodejce prémiových pracovních a volnočasových oděvů a obuvi, jehož kvalitní produkty mohou návštěvníci znát z lokálních kamenných prodejen v Olomouci či Uničově.

Program festivalu bude probíhat v sobotu 9. září od 10 do 21 hodin v amfiteátru v Náměšti na Hané a jeho rozmanitost zaujme všechny věkové kategorie. Na pódiu se představí hudební hvězda Katarína Knechtová, ale také The Silver Spoons či Stracené ráj, děti se mohou těšit na Zpívánky strýčka Líčka nebo pohádku divadla Tramtarie.

Dožínky připomenou náročnou práci lokálních zemědělců

V gastro zóně návštěvníci naleznou místní prodejce a výrobce. Zastoupeny budou produkty pod značkou Regionální potravina či Regionální produkt. Pivo budou moct příchozí ochutnat z místních pivovarů Litovel a Jadrníček. Malí i velcí návštěvníci si užijí tři workshopy a ochutnávky ze surovin lokálních zemědělců, které bude uvádět přímo senátor Marek Ošťádal a také Miroslava Vaňková z projektu Od vidlí po vidličku. Tento regionální projekt se zaměřuje na dodávání lokálních potravin do školních jídelen. V gastro programu je také možnost vyzkoušet výrobu sýrů ve stánku Doubravského dvora či edukativní výstava o vzniku potravin.

​​“Dožínky Olomouckého kraje jsou nejen tradiční slavností, ale také událostí, která nám připomíná hodnotu a práci lokálních zemědělců a prodejců. Je potěšující vidět, jak se Dožínky stávají místem setkání, oslav a podpory regionu,“ říká ředitelka Agrární komory Olomouckého kraje Michaela Navrátilová.

Součástí Dožínek Olomouckého kraje budou i tématické aktivity pro malé i velké. Děti si užijí plno zábavy na překážkové dráze ze slámy, výstavě zemědělských strojů i Kláskově naučné stezce. Nebudou chybět také klasické atrakce jako skákací hrady, kolotoče, zorbing, kreativní dílničky či malování na obličej. Celkovou atmosféru podtrhne tématická výzdoba.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty