Hasiči tento týden zasahovali u základní školy, z níž se valil dým, a u hořícího bytu v paneláku

Dva vážné požáry tento týden vzrušily veřejnost v Olomouci. Nejprve hořel byt v panelovém domě a o pár dní později také střecha části jedné základní školy. Oba požáry hasiči zvládli, v případě školy se všechno obešlo i bez zranění. To požár bytu měl horší následky.

Foto: HZS Olomouckého kraje

V úterý dopoledne se valil hustý dým z oken bytu panelového domu v Kmochově ulici vedle obchodního domu Timpo. K hašení požáru rychle vyraily jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Při požáru byly zraněny tři osoby, které hasiči předali zdravotnické záchranné službě. Z okolních bytů museli hasiči evakuovat několik sousedů. Hasiči po zlikvidování požáru ještě pomohli odvětrat zakouřené prostory a vyklízet poškozené vybavení z bytu. Příčinu požáru vyšetřují hasičští a policejní vyšetřovatelé.

Požár v Kmochově ulici | Foto: HZS Olomouckého kraje

O dva dny později, ve čtvrtek odpoledne, se lidé vylekali při pohledu na základní školu v Nedvědově ulici. Ze střechy jedné budovy se valil dým a prý byly vidět i plameny. Jak se ukázalo, požár vznikl při rekonstrukci střechy, když při práci používali dělníci hořák a vzňala se střešní izolace. Při požáru, který likvidovali profesionální i dobrovolní hasiči, nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Požár na ZŠ Nedvědova | Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár v Kmochově ulici | Foto: HZS Olomouckého kraje




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty