Pátek třináctého byl pro mladou ženu hodně smolný. Po hlasitém výbuchu ji zatkla policie

V pátek 13. srpna krátce před 13. hodinou dostala policie na linku 158 oznámení o výbuchu v bytě v olomoucké místní části Nová Ulice. Podle prvotních informací mělo po explozi dojít k požáru, který však nájemníci bytu sami uhasili. Výbuch ale upozornil policii na to, co se vlastně předtím v bytě dělo. Pro obyvatelku bytu to byl skutečně smolný pátek třináctého.

Foto: Policie ČR

Po příjezdu na místo policisté zjistili, že byt obývá 21letá žena spolu se 40letým mužem. Mladá žena měla na kuchyňském sporáku připravovat silně koncentrovaný konopný extrakt, a to za užití plynu na plnění zapalovačů. Při výrobě však zřejmě došlo ke vznícení používaného plynu s následným vzplanutím rostlinné hmoty. Oheň poškodil část kuchyňské linky a navíc poranil muže. Ten byl se svými zraněními předán do péče zdravotnické záchranné služby. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun.

Policisté v bytě zajistili téměř 2 kilogramy sušené rostlinné hmoty konopí s obsahem THC a také elektrokoloběžku, která je evidovaná jako odcizená.

"Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě prokázání viny a odsouzení tak mladé ženě hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let," uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty