Osmiměsíční kojenec se topil v Mlýnském potoce! Hrozné drama skončilo naštěstí dobře

Drama se šťastným koncem se odehrálo včera v poledne v Olomouci. Do Mlýnského potoka v ulici 17. listopadu sjel při procházce kočárek s malým osmiměsíčním kojencem! Příbuzní ho naštěstí z říčky včas vytáhli a zachránili.

Při procházce sjel kočárek do studeného Mlýnského potoka | Ilustrační foto : Pixabay.com

Tři minuty po dvanácté hodině byla situace oznámena policii. Do dvou minut od oznámení pak dorazila na místo hlídka pohotovostního a eskortního oddělení krajského ředitelství Policie. V tu chvíli už byl kočárek s osmiměsíčním kojencem vytažen z vody.

Rodinní příslušníci, kteří jej vytáhli, se snažili dítě zahřát v druhém, suchém kočárku. Ten nešťastné rodině poskytla kolemjdoucí paní. Dítě bylo podle policejního sdělení při vědomí, bledé a podchlazené. Policisté se proto okamžitě zapojili do poskytnutí první pomoci a zahřátí kojence zabalením do služebních bund.

Na místo přijela i druhá policejní hlídka a její členové přenesli dítě do vyhřátého služebního auta, kde ho příbuzní vysvlékli z mokrého oblečení a společně s policisty kojence zabalili do suchých služebních bund, kulicha a izolační termo fólie. Přitom stále kontrolovali zdravotní stav dítěte, které vzápětí předali zdravotnické záchranné službě. Policisté se snažili během zákroku i uklidnit rozrušené příbuzné, kteří měli dítě hlídat.

"K nešťastnému sjetí kočárku do potoka došlo během vteřiny při procházce. Naštěstí se příbuzným podařilo ihned kočárek s dítětem z vody vytáhnout," uzavřel dramatickou příhodu mluvčí policie Libor Hejtman.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty