Dva opilí řidiči zavinili o víkendu bouračky. Hrozí jim za ně i pobyt ve vězení

Mít před polednem v krvi 2,3 promile alkoholu, to chce opravdu pořádného opilce. Když si ovšem v tomhle stavu sedne za volant, stává se z opilce zločincem. V neděli takový řidič havaroval ve Šternberku.

Nehoda ve Šternberku | Foto: Policie ČR

V sobotu 5. března vyjížděli policisté k nehodě do obce Hlubočky – Hrubá Voda. Podle prvotních informací 21letý řidič vozu Ford Fiesta zřejmě při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky a s autem měl vjet do protisměru. Ato se dostalo mimo silnici a narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Řidič se podrobil i odborné dechové zkoušce, při které nadýchal okolo 1,3 promile. Následně absolvoval lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Ke zranění osob nedošlo, způsobená škoda byla předběžně vyčíslena přes 30 tisíc korun.

Následující den o půl dvanácté dopoledne ve Šternberku v ulici Dvořákova narazil 38letý řidič osobního vozu Citroën Xsara do zaparkovaného VW Golf. Při dechové zkoušce nadýchal okolo 2,3 promile. "Navíc policisté zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění. Ke zranění osob nedošlo, způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 50 000 korun," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

V obou případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Nehoda u Hrubé Vody | Foto: Policie ČR



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty