S jarem začíná svoz bioodpadu z chatových oblastí

Od pondělí 4. dubna začnou Technické služby města Olomouce opět svážet komunální odpad z chatových oblastí. Další svozy pak budou probíhat pravidelně vždy v pondělí až do konce října 2022.

Ilustrační foto: TSMO

„Všechna stanoviště, kam chataři a majitelé rekreačních objektů pytle s odpadem nosí, jsme nově osadili cedulemi s informacemi, co lze a co nelze na stanoviště ukládat. Prosíme proto všechny chataře o dodržování těchto pravidel, tak aby okolí jejich chat bylo stále příjemné, a ne znečištěné odloženým odpadem,“ upozorňuje náměstek primátora města Olomouce Otakar Štěpán Bačák. Stanoviště v chatových oblastech jsou určena výhradně k ukládání komunálního odpadu z produkce chatařů, nejlépe v uzavřených obalech (například v pevných sáčcích). V žádném případě neslouží k ukládání stavebního či velkoobjemového odpadu, pneumatik, vysloužilých elektrospotřebičů či nebezpečného odpadu.

Po zimní pauze byl v Olomouci od začátku března obnoven také svoz BIO odpadu. Ten probíhá vždy jednou za dva týdny podle následujícího rozpisu:

Celoročně pak technické služby svážejí také tříděný odpad, tedy papír a plasty, od rodinných domů. Termíny si můžete připomenout zde.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty