Šimonovu kostru můžete vidět už dnes. Brzy sem ale přibudou i další exponáty

V pondělí jsme informovali o novince v Zoo Olomouc - vrátila se sem z dílny preparátora kostra jednoho z nejváženějších obyvatel pavilonu šelem, lva berberského jménem Šimon. Jeho kostra bude brzy součástí nové zajímavé expozice.

Foto: Zoo Olomouc

Kostru zvířete, uhynulého ve věku sedmnácti let letos v únoru, přivezli do zoo v neděli. „Včera přivezl preparátor kostru lva berberského. Bude sloužit k výchově a vzdělávání. Do budoucna se s ní počítá v rámci Pavilonu šelem a mořských akvárií v nových expozičních vitrínách,“ dodává ředitel zoo Radomír Habáň.

Nyní je možné lva vidět hned ve vstupní části Zoo Olomouc. Do budoucna ale plánuje vedení zahrady využít volná místa v pavilonu šelem a mořských akvárií, kde by mezi jednotlivými ubikacemi šelem měly vzniknout speciální prosklené vitríny. V nich bude například skelet Šimona, ale i mnohé další zajímavé artefakty, kterých má už dnes zoo celou řadu, ale nemá je návštěvníkům kde představit.

Pavilon, který už dnes patří i díky akváriím s korálovými rybkami, žraloky a rejnoky k návštěvnicky nejoblíbenějším částem olomoucké zoo, by tak mohl získat ještě něco navíc. Škoda jen, že ho nejde zvětšit... :-) 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty