Proměna Velkomoravské: veliká demolice už skončila, chystá se studie nové čvrti

V rozlehlém areálu bývalého vojenského opravárenského podniku ve Velkomoravské ulici už stojí jen jedna budova. Všechny ostatní domy a haly už byly srovnány se zemí. Připravuje se také urbanistická studie nové olomoucké čtvrti.

Foto: RedStone

Vyroste zde úplně nová čtvrť. Zatím není přesně dané, jak bude vypadat a jaký poměr bydlení a dalších funkcí bude mít. Podle Petra Hlávky, mluvčího skupiny RedStone, která areál vlastní a revitalizuje, se už blíží dokončení urbanistické studie, která právě tyto faktory specifikuje. Má zde ale v každém případě vzniknout moderní polyfunkční čtvrť, kde bude velký podíl bydlení, s plnou občanskou vybaveností. Lidé zde budou moci bydlet, nakupovat, podnikat, pracovat i trávit volný čas.

Otázkou je, zda tady kousek od břehů řeky Moravy vyroste nová multifunkční hala. Záleží to i na dohodě s městem, jehož radní se nedávno rozhodli, že si nechají zpracovat srovnávací stuii ekonomické výhodnosti různých variant řešení budoucnosti multifunkční haly v Olomouci. Jasno tedy zatím není.  

Demolice probíhá od minulého roku, monentálně stojí už jen bývalá administrativní budova. Stovky tun stavební suti z lokality ovšem žádné náklaďáky neodvážejí. Suť je totiž zpracovávána přímo v areálu bývalého armádního podniku a bude využita jako druhotný stavební materiál.

Foto: FB RedStone  

Foto: FB RedStone  



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty