O sto dvacet milionů víc! Na opravy silnic mají letos výrazně větší balík financí

Na opravy zanedbaných silnic druhých a třetích tříd bude mít letos Olomoucký kraj podstatně víc peněz. Kromě samotných vozovek se budou opravovat také mosty. Ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) může hejtmanství čerpat až 367 miliónů korun, což je výrazně více než vloni.

Ilustrační foto: olkraj.cz

„Minulý rok bylo pro Olomoucký kraj určeno z fondu SFDI 244 miliónů korun, takže pro letošek jde o výrazný nárůst. Konkrétní investiční akce musí ještě schválit krajské zastupitelstvo,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy.
Na letošní rok je v plánu oprava několika mostů, dále například rekonstrukce průtahu obcí Skrbeň nebo spojnice Kocandy a Blatce. Údržba silnic druhé a třetí třídy je v Olomouckém kraji dlouhodobě podfinancovaná, letošní výrazně větší balík peněz je proto velmi vítaný. 
„Kromě peněz ze SFDI se na opravách silnic podstatnou měrou podílí i rozpočet Olomouckého kraje. Další stovky miliónů jdou na údržbu vozovek prostřednictvím Správy silnic Olomouckého kraje,“ doplnil náměstek Zácha.
Zmiňovaný materiál a další investice do dopravy bude na svém dalším jednání schvalovat Zastupitelstvo Olomouckého kraje.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty