Strážníci varují: Kapacita parkovacích míst pro návštěvníky Flory byla v sobotu zcela vyčerpána

Vzhledem k probíhající jarní Floře je v Olomouci opět výrazně přibylo motoristů. Například v sobotu dopoledne byla většina parkovacích míst jak v centru města tak v přilehlém nákupním centru plně obsazena.

Flora přilákala v sobotu tolik návštěvníků, že v centru města už nebylo kde zaparkovat | Foto: Rej.cz

"Žádáme proto řidiče, aby z důvodu zachování plynulosti silničního provozu, svá vozidla odstavili v okrajových částech města a využili k přepravě na výstaviště městskou hromadnou dopravu," uvedl Petr Čunderle, mlvčí Městské policie Olomouc. 

S přílivem aut se přitom počítalo předem a město připravilo i řešení: pro návštěvníky je mimořádně připravena parkovací plocha s kapacitou cca 1 000 míst v areálu Galerie Šantovka, dále je k dispozici parkoviště u tzv. starého autobusového nádraží v blízkosti výstaviště Flora. Pro autobusy je vyhrazeno parkoviště na ulici Holická za bývalým sídlem Dopravního inspektorátu Policie ČR. Výstaviště Flora Olomouc pro lepší orientaci řidičů vytvořilo naváděcí systém, včetně umístění směrových šipek, které návštěvníky směruje na vyhrazená parkoviště.

Ani to ale v sobotu dopoledne nestačilo. Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst proto doporučili v sobotu v poledne strážníci zaparkovat auto v okrajových částech města a využít městskou hromadnou dopravu. Pokud se chystáte na Floru i v neděli, bude určitě lepší využít MHD. „Všechny vozy jedoucí od nádraží k výstavišti jsou označeny vývěskou „Výstaviště“ za čelním sklem vozu,“ upzornila mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty