Jílek: Obří zklamání z první půle. Byl to možná nejslabší poločas Sigmy v sezóně

Zklamání. Obrovské zklamání. Nebylo třeba dlouhých debat, aby bylo jasné, jaké pocity má po domácí porážce s Teplicemi trenér Sigmy Václav Jílek. Přesto kouč po zápase trpělivě odpovídal na dotazy novinářů. Víc než na chybujícího brankáře Macíka se zlobil na celé mužstvo za tristní výkon v prvním poločase.

Gólman Sigmy Matúš Macík dnes neměl po zápase důvod k radosti... | Foto: sigmafotbal.cz

„Je to obrovské zklamání. V kabině, v realizačním týmu, v celém klubu. Je to logické. Největší zklamání pro mě je, jak jsme se prezentovali v prvním poločase. Vůbec náš výkon nekorespondoval s prohlášením, že se chceme rvát o šestku a to vůbec nemluvím o vyšších příčkách. Takhle se prezentovat nechceme a nemůžeme,“ zlobil se Jílek.

Sigma v první půli byla pramálo nebezpečná a když už to vypadalo, že prvních 45 minut skončí 0:0, neporadil si se skákavou malou domů brankář Macík, pak fauloval Filu a Hybš z nařízené penalty otevřel skóre.

„První poločas jsme nezvládli. Soupeř byl rychlejší, agresivnější, měl odražené balony. Byť si nevytvořily Teplice také žádnou vyloženou příležitost, tak jsme jim nabídli dárek v podobě penalty, což bylo vyvrcholení našeho zmaru,“ řekl Jílek.

Kouč Václav Jílek byl ze sobotního utkání jeho týmu hodně rozladěný | sigmafotbal.cz

„Vůbec nepřipouštím, že by to vypustili. Pracuji s nimi a vidím jejich odhodlání v průběhu týdne. Neunesli jsme ale důležitost a blízkost toho dílčího úspěchu. Nezvládli jsme to v hlavách. Kdybychom mohli dnes vystřídat v půli deset lidí, tak jsme je museli vystřídat. Nebyl tam jediný individuální výkon, který by snesl přísnější měřítko,“ hledal trenér příčiny slabého vystoupení v prvním poločase.

Po poločase jiná Sigma

Po změně stran vyslal do hry trio nových mužů Zifčáka, Greššák a Zmrzlého. Změnil i rozestavení na 3-5-2 a Sigma si přece jen vytvořila tlak. Dopomoct k tomu mohla i bouřka v kabině.

„Něco takového proběhlo, to je logické. Ale nebylo to jen od nás. I hráči si k tomu řekli něco sami. Poločas byl možná nejslabší v celé sezoně. Musíme si to říct na rovinu, postavit se k tomu a udělat maximum, aby se to neopakovalo. Reakce pak byla správná. Ale je pozdě něco honit, když si zaděláte prvním poločasem na takový výsledek,“ uvedl Jílek. 

Vyrovnání přišlo až v 79. minutě z kopačky Jakuba Pokorného a v tu chvíli to vypadalo, že Hanáci budou sahat ještě po obratu.

Jílek: Chyb na brankářském postu je moc

"Ve druhé půli jsme do toho sáhli a výkon už byl v pořádku, podařilo se vyrovnat. Pak ale přišla druhá branka, která měla dvojitý podtext. Jednak v pozici chyběl Pokorný, který byl zrovna ošetřovaný, ale není to omluva, dohrát to musíme i v deseti. Byl to navíc další gól z kategorie laciných,“ kroutil hlavou Jílek.

Znovu chyboval Macík, který nebyl včas u centrovaného míče a Tepličtí pak dotlačili balon až za čáru. "Beru tento výsledek dnes na sebe. Je to sport. Chyby se stávají. Neměly by, ale stávají. Přišly v tu nejméně vhodnou chvíli," připustil férově gólman Matúš Macík.


Brankář Sigmy Matúš Macík | Foto: sigmafotbal.cz

„Chyby k fotbalu patří. U nás je jich ale na brankářském postu moc. Na druhou stranu by bylo hloupé hodit to na Macíka,“ zdůraznil Jílek. „Měli jsme dost času, abychom utkání otočili, i brankové příležitosti jsme si vytvořili, abychom bod vytěžili. Nicméně je třeba, abychom sehráli i zápasy, kdy nás gólman podrží jako dnes Grigar soupeře, protože minimálně tři těžké situace vytěžil,“ řekl kouč a jistě měl na mysli například šance Beneše či Zmrzlého, kteří ještě mohli zachránit alespoň remízu 2:2.

Příležitost odčinit domácí ztrátu bude mít Sigma hned ve středu, kdy jede do Jablonce. "Může to být plus, že hrajeme hned. Ale jen za předpokladu, že ukážeme adekvátní reakci. Kdybychom měli zopakovat podobný výkon, tak nemůžeme pomýšlet na body,“ ví dobře Jílek, kterému se pozitiva hledala složitě.

„Pozitivní byla snad jen divácká kulisa, byť tady bylo tři tisíce lidí. Tribuna ale fandila, kotel nás podporoval celý zápas. My pak bohužel předvedeme takovou tužku. Věřím, že se otřepeme a ve středu v Jablonci předvedeme diametrálně odlišný výkon,“ dodal Jílek.

Podobně reagoval i brankář Macík: "Je třeba to hodit za hlavu a jít dál. Ve středu nás čeká další zápas. Jsme profesionálové a musíme se z těchto věcí otřepat. Ve středu máme další šanci. Když zápas zvládneme, tak nás každý bude plácat po zádech. Musíme se pořádně připravit. Každý sám sobě musí sáhnout do svědomí a ve středu to zvládnout."

Zdroj: sigmafotbal.cz




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty