Sigma bojovala do úplného konce a podařilo se jí tak získat v Jablonci důležitý bod

Olomoučtí fotbalisté odehráli předposlední kolo základní části Fortuna Ligy na půddě FK Jablonec. Už po pětadvaceti minutách prohrávali o dva góly, což vůbec nekorespondovalo s tím, že měli bojovat o udržení pozice v elitní první šestce. Naštěstí to pak ale Hanáci nezabalili a přeci jen si od nepříjemného soupeře ze severu Čech přivezli do Olomouce bod.

Sigma versus Jablonec | Foto: archiv sigmafotbal.cz

Sigma sice začala aktivněji, ale branky se po úvodním tlaku nedočkala, zato Jablonec přišel lacino k vedení. V 16. minutě po malé domů špatně rozehrál brankář Matúš Macík a namazal Janu Chramostovi, který k dosavadním třinácti brankám přidal v pohodě čtrnáctou. Uběhlo devět minut a obrana Sigmy předvedla po Chramostově centru marnost nad marnost. Třeba Denis Ventúra by mohl přemýšlet nad tím, zda neměl postupovat jinak. Václav Sejk se pak ocitl sám před Macíkem a bylo to z pohledu Sigmy 0:2. 

Velkým pozitivem Sigmy Olomouc pak bylo, že to ani po takto hrozném úvodu nevzdala a bojovala. Už o dvě minuty později skončil balon, odražený od jednoho z jabloneckých obránců, na tyči domácí branky. Trenér Vácav jílek také vystřídal hned v prvním poločase dvojici Olomoučanů, Denise Ventúru a Lukáše Greššáka.        

Ve druhé půli Olomouc tlačila a Jablonec se spokojil s pasivní snahou o udržení dvougólového náskoku. Bylo zřejmé, že Olomoučtí nechtějí odjet s prázdnou. Třeba v 53. minutě měl pěknou šanci Mojmír Chytil. Jenže čas běžel a skóre se neměnilo, ani v 75. minutě, kdy na zemi ve vápně skončil Jan Navrátil a Sigma vyhlížela marně penaltu. Ta se ale skutečně konala o pět minut později, kdy byl ve vápně faulován Radim Breite, a zkušený Mojmír Chytil vrátil v 81. minutě Sigmu do hry.

Foto: sigmafotbal.cz

Tlak ve žlutém hrajících Sigmáků sice sílil, ale stejně tak rychle běžel čas. Domácím zatrnulo v 87. minutě, když ránu Denise Kramáře brankář Jablonce tak tak vyškrábnul a Jan Fortelný nestačil vyražený míč dorazit... Když to už už vypadalo na prohru, podařilo se pár sekund před vypršením nastavených čtyř minut Vítu Benešovi zužitkovat centr a Sigma se dočkala vyrovnání a bodu. Bodu, který znamená téměř jistotu setrvání ve skupině o titul a poháry.   

FK Jablonec – SK Sigma Olomouc 2:2 (2:0)

  • Branky: 16. Chramosta, 25. Sejk – 81. Chytil z pen, 90.+4 Beneš
  • Rozhodčí: Všetečka – Arnošt, Leška – Radina. ŽK: Považanec, Hanuš – Greššák, Chvátal. Diváci: 1714
  • Jablonec: Hanuš – Šulc, Martinec, Král, Souček – Hübschman, Považanec – Jovovič (83. Ikaunieks), Chramosta (90. Štěpánek), Polidar (54. Černák) – Sejk. Trenér: David Horejš
  • Sigma: Macík – Chvátal (68. Sláma), Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Ventúra (35. Fortelný), Greššák (35. Breite) – Zifčák (68. Kramář), Pospíšil (88. Vaněček), Navrátil – Chytil. Trenér: Václav Jílek


INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty