Superhrdinové Strážci poznání se v létě vydají na další misi

Superhrdinové Strážci poznání provedou zvídavé návštěvníky science centrem Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Tým Pevnosti poznání připravil od 1. července novou zážitkovou hru nazvanou Detektivní akademie, která navazuje na oblíbený komiks o boji proti hlouposti a zlu. Hrát se bude během prázdnin o odznak detektiva a řadu hodnotných cen.

V Pevnosti poznání se děti určitě nudit nebudou. Foto: Štefan Berec

„Období letních prázdnin jsme se rozhodli oživit misí Strážců poznání, která navazuje na úspěšný komiks ilustrátorky Jany Růžičkové. Naším cílem je zatraktivnit běžnou prohlídku expozic a poskytnout malým i velkým návštěvníkům důvod se k nám opakovaně vracet,“ řekl Roman Chvátal, programový ředitel Pevnosti poznání.

Ve vědeckých dílnách si zájemci vyrobí vlastní baterku, která se jim bude hodit při dalším pátrání. V laboratoři zase rozluští neviditelná tajemství pomocí ultrafialového světla. V expozici Živá voda odhalí pachatele na základě otisků prstů a DNA a o kousek dál si vyzkouší, jaké to je, sledovat zločince pomocí speciálního přístroje na tepelné stopy. A co se stane, když se na místě činu objeví výbušnina? Jak pracují pyrotechnici? To zájemci zjistí ve virtuální realitě.

O napětí a zábavu nebude nouze

V roli průvodců na cestě po stopách zločinu se opět ocitne tým zvířecích superhrdinů: Rody, Felis, Woobi, Eli a Tritus. O chvíle napětí nebude nouze, stačí si v pokladně Pevnosti poznání v otevírací době vyzvednout tištěného průvodce a vydat se do jednotlivých expozic.

Autorkou originálního komiksu je zooložka a ilustrátorka Jana Růžičková. „Ke kreslení Strážců poznání se vždycky ráda vracím. Jejich letošní mise bude velké detektivní dobrodružství. Cílem hry je nejen vyřešit co nejvíce případů ukrývajících se ve zdech Pevnosti, ale také poznat, jak se dá propojit věda s kriminalistikou,“ řekla Jana Růžičková, která vystudovala zoologii na olomoucké přírodovědecké fakultě. Po získání doktorátu se přesunula do Budapešti, kde pokračuje ve zkoumání ekologie střevlíkovitých brouků. Ve volném čase podniká dlouhé výšlapy po maďarských kopcích nebo kreslí komiksy, antropomorfní zvířenu a vědeckou ilustraci.

Více o superhrdinech na strazcipoznani.cz.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty