Další uzavírka na prázdniny: opravovat se začne třída Svornosti a řidiči musí jinudy

Slabšího letního provozu na silnicích využívá Olomouc tradičně k opravám silnic. Pro ty, kdo ve městě zůstávají, to znamená nutnost počítat s objížďkami a uzavírkami. Po Jeremenkově a Kyselovské ulici a silnici k Olympii je tu zpráva přímo z centra - opravy čekají třídu Svornosti od křižovatky s ulicí Foerstrovou až po křižovatku s Dvořákovou. Práce se rozjedou v pondělí 10. července a skončí 3. září.

Dva měsíce bude uzavřena část frekventované třídy Svornosti | Foto: Google Maps

Komunikace o délce více než 300 metrů se dočká kompletní obměny asfaltových vrstev. Stavební firma upraví autobusové zastávky, přechody pro chodce a vymění veřejné osvětlení. „Opravovaný úsek začíná na hranici křižovatky třídy Svornosti a ulice Foerstrovy a pokračuje až ke křižovatce s Dvořákovou ulici, která také projde opravou. Stavební práce zahrnují úpravu přechodů pro chodce do normami požadovaných parametrů na bezbariérovost a nasvětlení nástupních ploch,“ popsal plánované stavební práce vedoucí odboru dopravy magistrátu Marek Černý. V rámci stavební akce se úprav dočkají i dvě autobusové zastávky. „Budou nově zapuštěny do zálivů s betonovým krytem a nástupní hranou s bezbariérovým obrubníkem,“ dodal Černý. Obě zastávky doplní i přístřešky a zastávku ve směru do centra i inteligentní informační označník s příjezdy a odjezdy autobusů. Křižovatka třídy Svornosti a Dvořákovy ulice bude po stavebních úpravách řešena jako zvýšená a dlážděná z žulových kostek. Předpokládané náklady na realizaci stavební akce jsou téměř 12 milionů korun.

ÚPLNÁ UZAVÍRKA

Objízdná trasa povede ulicemi Foerstrova, třída Míru a Litovelská, protože veškeré stavební zásahy budou probíhat za úplné uzavírky. O plánované opravě i průběhu stavebních prací byli podrobně informování zástupci příslušné komise městské části Olomouc – západ i dotčených firem a organizací v lokalitě.

„Všechny občany bychom chtěli zároveň požádat o trpělivost a hlavně dodržování přechodného dopravního značení. V případech jako je stěhování, odvoz nebo dovoz imobilní osoby a podobně bude na staveniště po dohodě se stavbyvedoucím vjezd umožněn,“ objasnil stavební technik z odboru dopravy magistrátu Svatopluk Kukla. Všechny potřebné informace o harmonogramu stavebních prací včetně kontaktu na stavbyvedoucího z realizační firmy najdou občané ještě před zahájením opravy umístěné na vstupních dveřích svých bytových domů.

Další informace o probíhajících nebo plánovaných uzavírkách v Olomouci jsou k dispozici na webu města v sekci „Doprava“ https://www.olomouc.eu/portal/dopravni-aktuality




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty