Opilci za volantem a ještě opilejší borci na kolech. Policie řeší na silnicích vážné případy

Opilí řidiči a ještě opilejší cyklisté. Policie zaznamenala za poslední dny na silnicích několik deliktů, které by mohly sloužit jako ukázkové odstrašující případy.

Alkohol za volant nepatří. Ilustrační foto: archiv

V pátek 14. července odpoledne po 17. hodině oznámil na linku 158 rozhořčený řidič, že jej během jízdy mělo vytlačovat ze silnice jiné auto. "Také operátorovi sdělil, že se mu podařilo toto auto dojet a zastavit v Lutíně a že druhý řidič je evidentně pod vlivem alkoholu. Na místo byla okamžitě vyslána dostupná hlídka, která řidiče vyzvala k dechové zkoušce," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Dodala, že alkoholtester pak při dechových zkouškách vykázal hodnoty 2,82 a 2,77 promile.

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

V sobotu 15. července kolem 23. hodiny havaroval nedaleko Měrotína 32letý řidič s osobním vozidlem VW Arteon. Muž jel po silnici 3. třídy číslo 37310 od Měrotína směrem ke křižovatce se silnicí 2. třídy číslo 635. V důsledku nepřiměřené rychlosti po průjezdu zatáčkou vyjel vpravo mimo komunikaci, kde jeho vůz nejprve narazil do směrového sloupku a poté postupně do tří vzrostlých stromů. Z nehody vyvázl bez zranění. Dechovými zkouškami mu policisté naměřili opakovaně 1,79 promile. Zadrželi mu proto řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Škoda na automobilu je odhadem asi 1 milion korun!

Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.


Třetí případ překvapuje mírou opilosti jednoho z aktérů. Dva protijedoucí cyklisté ve věku 53 a 73 let se v neděli 16. července krátce před polednem srazili na cyklostezce mezi obcemi Střelice a Uničov. Oba se při nehodě zranili a museli být převezeni do šternberské nemocnice. Dechová zkouška u staršího z mužů měla negativní výsledek, zatímco mladšímu muži policisté naměřili 3,38 a 3,49 promile. K požití alkoholických nápojů před jízdou se doznal. Uvedl, že od rána vypil osm jedenáctistupňových piv a „panáka“ rumu. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty