Velký návrat výstavy Exota Olomouc: mezinárodní přehlídka papoušků a dalšího exotického ptactva

Na čtyři tisíce exotických a často také vzácných ptáků budou od 13. do 15. října k vidění na Výstavišti Flora Olomouc. Po pětileté odmlce se vrací jedna z tradičních akcí – Exota Olomouc. Mezinárodní výstava exotického ptactva letos obsadí největší pavilon A, další tři menší pavilony i Palmový skleník. Cenově zvýhodněné vstupenky jsou k dostání na webu Výstaviště Flora Olomouc.

Foto: Exota Olomouc

„Exota Olomouc je pojem, který je mezi chovateli a milovníky exotického i okrasného ptactva na celém světě známý již více než čtyřicet let. Dříve se tato výstava – a budeme v tom od letošního roku opět pokračovat – pořádala co dva roky. Rozsahem patří mezi největší akce svého druhu v celé Evropě. Počet vystavených ptáků se nyní bude pohybovat kolem čtyř tisíc,“ uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Naposledy se Exota Olomouc konala v roce 2018, poté se letitá tradice přerušila kvůli covidové pandemii. Příští měsíc se tato mezinárodní výstava vrátí, přípravy jsou v plném proudu.

„Bude vystaveno okolo 300 druhů okrasných a exotických ptáků jako jsou papoušci, tukani, drobní exoti, kanáři, exotičtí bažanti či okrasná vodní drůbež,“ přibližuje Jan Sojka, ředitel výstavy z Českého svazu chovatelů – základní organizace Exota Olomouc, která výstavu pořádá spolu s Výstavištěm Flora Olomouc.

Návštěvníci výstavy Exota Olomouc se mohou těšit na opravdu vzácné exempláře ptáků, které nejsou běžně – například v zoo či jinde – k vidění.

„Půjde o některé vzácné druhy papoušků kakadu, arů, alexandrů, tropických bažantů a drobných exotických ptáků,“ uvedl Jan Sojka, ředitel výstavy z Českého svazu chovatelů – základní organizace Exota Olomouc, která výstavu pořádá spolu s Výstavištěm Flora Olomouc.

Výstava Exota Olomouc 2023, která se koná týden po velké podzimní výstavě Flora Olomouc – Hortikomplex, nese přízvisko mezinárodní, ptáci a jejich chovatelé příští měsíc do Olomouce přijedou nejen ze všech částí České republiky ale mimo jiné i ze Slovenska, Rakouska, Polska, Německa či Maďarska.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty