Cosplay festival je po roce zpět! Milovníci kostýmů zaplní Šantovku

Pokud navštívíte v neděli 29. října Galerii Šantovku, buďte připraveni, že zde potkáte vskutku netradiční návštěvníky. Desítky oživlých komiksových a filmových postav se bude promenádovat prostory centra a bavit všechny přítomné návštěvníky. Pod maskami a make-upem se budou skrývat Cosplayeři, nadšenci, kteří zde tradičně (již po sedmé!) pořádají unikátní setkání. Akce vyvrcholí lampionovým průvodem, kterého se může zúčastnit i veřejnost. Přijďte si užít výjimečnou atmosféru „haloweenské“ Šantovky!

„Cosplayeři jsou komunitou umělců, kteří si sami tvoří kostýmy a vžívají se do rolí superhrdinů, postav známých ze stříbrného plátna, komiksových časopisů či počítačových her. Své převleky ladí do nejmenších detailů. Nebuďte proto překvapeni, pokud s vámi ve frontě v KFC bude stát mimozemský Predátor, u vedlejšího stolu v restauraci Lobster bude jíst pizzu Harry Potter, či jen tak kolem na chodbě kolem vás projde Spiderman. Jako vždy to bude velký zážitek“ říká marketingový koordinátor Šantovky David Podstata.

Návštěvníky čekají také novinky v programu. Budou se totiž moci utkat v herní PC zóně „5 vs 5“ a to v několika herních titulech, dále bude k dispozici konzolová herní zóna s PS 5 a virtuální realita. V rámci programu na pódiu budou moci zájemci poměřit síly ve fotbalové hře EA Sports FC 24 přímo na velké led obrazovce a ukázat tak své dovednosti divákům. Ti nejodváděnější mohou zkusit vyzvat profi hráče e-sportového týmu SK Sigma Olomouc.

Unikátní akce nemá nikde jinde v Česku ani širém světě obdoby. Cosplayeři se totiž setkávají na uzavřených festivalech. V obchodním centru Galerie Šantovka ovšem svět cosplayerů zcela otevírá veřejnosti, která se k nim může snadno připojit. Například v rámci závěrečného průvodu, kterým celá akce vyvrcholí. „V 18.00 hodin se můžete připojit k zástupu cosplayerů, kteří rozzáří vnitřek centra i jeho venkovní část kolem řeky svými lampiony. Lampion si můžete přinést svůj vlastní či jej vyhrát zdarma tím, že na jednom stanovišti v prostorách centra namalujete halloweenskou Šantovku,“ říká dále Podstata.

HARMONOGRAM AKCE

Přednáška Bezpečnost na internetu a v herním prostředí (10:30 I 13:30)

Vyzvi hráče SK Sigma Olomouc esports ve hře FIFA (15:00)

Přehlídka cosplayerů na pódiu (16:30)

Start průvodu masek (od kina Premiere Cinemas) (18:00)

Aktivity, jenž budou přítomny po celou dobu festivalu (10:00–18:00)

4 fotokoutky s cosplayery

Přehlídka oživlých fiktivních postav

Počítačové, konzolové a VR hry

Malování na obličej

Soutěže fotografie a fotoknihy z akce zdarma a další ceny




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty