Šofér nad ránem ujížděl před policí a za jízdy pak vyskočil z auta. Důvodů k tomu měl víc než dost

Až filmově dramatickou situaci způsobil šofér osobního auta Volvo ve čtvrtek brzy ráno v Olomouci. Ujížděl před policejní hlídkou a ve slepé uličce pak vyskočil z jedoucího auta. Utéct už ale neměl kam.

Foto: Policie ČR

Ve čtvrtek 26. října v brzkých ranních hodinách chtěli policisté pohotovostního a eskortního oddělení zkontrolovat Volvo, které jelo po olomoucké třídě Míru. Policisté se řidiče pokusili předepsaným způsobem zastavit, ten však zareagoval sešlápnutí plynu a začal před nimi ujíždět. Po chvíli pronásledování vjel do ulice, ve které však cesta končila. Řidič neváhal, z jedoucího auta vyskočil a dal se na útěk. Samovolně jedoucí vozidlo svou jízdu zakončilo nárazem do dvou zaparkovaných aut. Prchající muž se schoval v křoví, ze kterého nakonec vylezl a vydal se do rukou zasahujících policistů.

Ti zjistili, že 24letý Přerovan neměl za volantem co pohledávat, jelikož mu v minulosti Magistrát města Přerova uložil zákaz řízení všech motorových vozidel až do března 2029. Alkohol za volantem u něj vyloučila dechová zkouška. Orientační test na drogy i vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu však odmítl podstoupit.

Ve vozidle s ním cestovala 24letá žena a o dva roky starší muž. U něj policisté nalezli znovu uzavíratelný sáček s krystalickou látkou, detekovanou jako pervitin, navíc u sebe měl i tablety extáze. Nejinak dopadla i prohlídka mladého řidiče, u kterého policisté rovněž nalezli sáček s pervitinem. Oba muži se tím, že u sebe přechovávali návykovou látku pro vlastní potřebu v malém množství, dopustili přestupku, za který si od policistů vysloužili pokutu příkazem na místě.

Při nehodě naštěst nebyly zraněné další osoby v autě a způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na téměř 100 tisíc korun. Celým případem se policisté i nadále zabývají.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty