Kluziště, punčová stezka, nové hrnečky: Vánoční trhy Olomouc chystají spoustu novinek

Olomoucké vánoční trhy odstartují již za několik dní. V neděli 19. listopadu se po roce opět rozzáří centrum města a otevře se na 130 stánků s vánočním zbožím, občerstvením i oblíbenými punči. Pořadatelé připravili pro návštěvníky řadu novinek i koncertů. Po čtyřech letech se vrací do města kluziště, které tentokrát lidé najdou na tržnici, hned vedle vyhlídkového kola.

Letošní vánoční strom je krásný. Během pondělí ho už zdobili světelnými řetězy | Foto: Rej.cz

„Kromě bezplatného bruslení pro školy a veřejnost chystáme na ledě také řadu akcí,“ říká mluvčí trhů Monika Řehulková. Druhou novinkou je punčová stezka - malý průvodce po oblíbených vánočních nápojích v rámci obou náměstí i tržnice. K punčům se vážou i nové plechové hrnečky s logem trhů, které si mohou turisté odnést domů jako suvenýr. Detaily ze života trhů, programové tipy i praktické informace najdou nově návštěvníci ve Vánočních novinách. „Narazíte na ně v informačních centrech, v hotelích, na nádražích, v restauracích i na stáncích přímo na náměstích a tržnici,“ informovala Řehulková.

Že letošní novinky Vánočních trhů, ale i tradiční program, za kterým se Olomoučané i návštěvníci města v předvánočním čase do centra Olomouce pravidelně rádi vracejí, přilákají opět spoustu lidí, věří také náměstek primátora města Olomouce Viktor Tichák. „Vánoční trhy v Olomouci jsou už po léta vlajkovou lodí města, lákají návštěvníky nejen z nejbližšího okolí a už nyní vše nasvědčuje tomu, že tomu nebude jinak ani letos. Horní i Dolní náměstí, ale i tržnice se opět stanou místy setkávání v předvánoční atmosféře. Zavedená akce umožňuje ladit detaily, a tak jsme si dali záležet i na akustickém sladění kulturního programu na náměstí například s programem Moravské filharmonie Olomouc.“

Kapely i kulinářské show

Jaký bude doprovodný program? Hned první den trhů čeká zaplněné náměstí rozsvěcení vánočního stromu a koncert písničkáře Voxela, během pěti týdnů se na pódiu představí třeba Poutníci, Michal Tučný, Michal Nesvadba, Natálie Tichánková a 4Good, Tak co?, Isbina, Hazydecay, Bluesberg, Fleret a další interpreti, kapely a divadla. Novinkou je každou sobotu kulinářská show na hlavním pódiu, kde budou kouzlit s jídlem přední kuchaři a cukráři z celého regionu. Návštěvníci nepřijdou ani o tradiční Mikulášskou nadílku, v provozu bude Ježíškova pošta, zvonička, kolotoč a dílničky pro děti.

Organizátoři ze spolku Kulturní Olomouc pro návštěvníky připravili i vycházkovou trasu, kde mohou obdivovat jedinečné olomoucké památky (kašny, barokní sloupy, architekturu), vychutnat si neopakovatelnou atmosféru adventních trhů a pokochat se pohledem na historické jádro z několika vyhlídek. Trhy se letos otevřou 19. listopadu a skončí 23. prosince, omezený provoz některých stánků bude až do 6. ledna.

Konání trhů a otvírací doby

Horní a Dolní náměstí – 19. 11. – 23. 12. 2023, omezený provoz 26. 12. 2022 – 6. 1. 2023

Otevírací doba stánků: 10:00 – 20:00, občerstvení do 22:00

Vánoční tržnice s kluzištěm: 19. 11. – 15. 1. 2023

Otevírací doba stánků: Po – Pá: 13:00 – 20: 00, So-Ne 10:00-22:00

Otevírací doba kluziště (vstup zdarma):

Pro školy ve všední dny od 9:00 do 12:00

Pro veřejnost Po-Pá 13:00 – 20:00, So-Ne 10:00 – 20:00

Vyhlídkové kolo: denně 10:00 – 22:00

Informace na: www.vanocnitrhy.eu, FB vanocnitrhy a Insta vanocni_olomouc




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty