Na Paprsku se už lyžuje. Užijí si také běžkaři

Zatímco mnoho ostatních lyžařských středisek v Jeseníkách letošní rychlý nástup zimy zaskočil a s provozem ještě nezačaly, lanovka v Horském areálu Paprsek jede už od minulého pátku na plno. A nejen lanovka. V provozu je také rolba pro úpravu běžeckých tras.

Vše běží. Na Paprsku v Jeseníkách jsou už na návštěvu lyžařů i běžkařů plně připraveni. Foto: paprsek.cz

„Díky přízni počasí a neúnavnému provozu sněžných děl u nás leží metr sněhu, který naše rolby pravidelně upravují, abychom mohli nabídnout našim hostům ten nejlepší lyžařský zážitek,“ uvedl Štěpán Vrána z Horského areálu Paprsek

Na Paprsku mohou lyžaři sjíždět tři sjezdovky, přičemž ta nejdelší má jeden a půl kilometru.Samozřejmostí je noční osvětlení. Lanovka vyveze na kopec až 1200 lidí za hodinu a aktuálně probíhá stavba další čtyřsedačkové lanové dráhy – ta kapacitu ještě navýší.

80 kilometrů běžecký tras

„Také naše běžecké stopy jsou už plně připravené, každý okruh je sjízdný a dvě rolby je každé ráno a večer pravidelně upravují. K dispozici máme 80 kilometrů běžecký tras,“ dodal Vrána.

Areál Paprsek mimo lyžování nabízí i 3 restaurace, wellness, ubytování, půjčovnu lyží i lyžařskou školu. Otevřeno má denně od 9 do 16 hodin do 22. prosince, a poté od 25. prosince až do 31. března 2024.

Parkoviště najdou návštěvníci hned u lanovky a je zdarma.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty